10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAutoritățile iau în calcul schimbarea modalităţii de programare la vaccinarea anti-COVID în centrele rurale

Autoritățile iau în calcul schimbarea modalităţii de programare la vaccinarea anti-COVID în centrele rurale

Autoritățile iau în calcul modificarea modalităţii de programare ”cel puţin” pentru centrele de imunizare din mediul rural, din cauză că platforma ”nu este uşor accesibilă” pentru o mare parte din populația din această zonă. Anunțul a fost făcut astăzi de Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva Sars-Cov-2, potrivit HotNews.

„Pentru persoanele respective, care nu cred că sunt foarte puţine, ţinând cont că vorbim de circa 50% din populaţia României care trăieşte în mediul rural, trebuie să găsim alte metode pentru a ajunge să se vaccineze, şi anume prin intermediul medicilor de familie, prin intermediul centrelor mobile de vaccinare şi prin creşterea accesului la vaccinare în centrele deja fixe.

„Ne gândim din ce în ce mai mult la schimbarea modalităţii de programare cel puţin pentru centrele din mediul rural“

Ne gândim din ce în ce mai mult la schimbarea modalităţii de programare cel puţin pentru centrele care sunt în mediul rural, şi anume să existe chiar posibilitatea de adresare directă la centrul de vaccinare sau printr-o anunţare prin intermediul telefonului. Să se sune, să îţi faci o programare în centrul respectiv, dar care să fie mult mai uşor şi să nu fie condiţionată.

Să sune, pur şi simplu, direct la centrul de vaccinare, îşi stabileşte ziua în care poate să se prezinte şi să se prezinte la centrul de vaccinare.

Pentru că, într-adevăr, platforma ne ajută foarte mult şi colegii de la STS au muncit extrem de mult în toată această perioadă şi sub presiunea timpului întotdeauna, însă cred că pentru o bună parte din locuitorii din mediul rural, mai ales cei vârstnici, cei vulnerabili această platformă nu este uşor accesibilă”, a declarat luni, la Digi FM, medicul Valeriu Gheorghiță.

El a susținut că se aşteaptă la o creştere a ritmului de vaccinare, pentru că „toate datele sociologice” arată o sporire a intenţiei de vaccinare anti-COVID.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS