13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoar două locuri pentru pacienți COVID în tot Spitalul Județean

Doar două locuri pentru pacienți COVID în tot Spitalul Județean

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu mai are doar două locuri pentru pacienții infectați cu coronavirus.

Este o situație fără precedent de la începutul pandemiei și până marți, când a fost făcută ultima raportare. Astfel, un singur pat mai era ieri disponibil la Secția Boli Infecțioase, din strada A.I. Cuza. Alte 25 de paturi nu pot fi folosite, din cauză că Secția Dermatologie nu poate beneficia de avizele din partea Direcției de Sănătate Publică, având în vedere vechimea anumitor instalații electrice.

Prin urmare nu poate găzdui pacienți cu coronavirus. Din păcate, la Secția ATI COVID sunt ocupate de mai multe luni toate cele 12 paturi. Locurile se eliberează doar prin moartea unui pacient sau prin transferul la o altă unitate medicală din județ sau din țară.

Al doilea loc liber mai era marți la Spitalul 700, la nivelul izolatorului Secției ATI (sunt ocupate 4 paturi din 5). Dumitru Vienescu, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, a declarat că după ce vor fi ocupate și cele două paturi existente, unitatea medicală nu va mai avea posibilitatea să mai primească bolnavi. Aceștia vor fi direcționați către alte spitale.

Concurs pentru postul de manager

În altă ordine de idei, miercuri este programat concursul pentru postul de manager al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. Singurul care și-a depus candidatura și proiectul de management de 60 de pagini este Dumitru Vienescu. Actualul manager interimar va susține proiectul în fața comisiei din care fac parte doi profesori univrsitari din țară care au mai ocupat funcții de manageri la clinici medicale.

În data de 25 martie vor putea fi depuse contestații, iar pe 30 martie va fi publicată lista cu rezultatele finale ale concursului. Consiliul de Administrație va lua act de acestea și va putea face demersuri pentru încheierea contractului de management pentru o perioadă de 4 ani. În mod normal, începând cu data de 1 aprilie, Dumitru Vienescu va fi noul manager al Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS