-2 C
Craiova
luni, 8 martie, 2021
Știri de ultima oră Sanatate UE a ajuns la un nou acord cu Pfizer pentru alte 300 de milioane de doze de vaccin

UE a ajuns la un nou acord cu Pfizer pentru alte 300 de milioane de doze de vaccin

Uniunea Europeană a ajuns la un acord cu Pfizer și BioNTech pentru alte 300 de milioane de doze din vaccinul lor contra Covid-19, dublând comanda făcută la aceste companii. Anunțul a fost făcut astăzi de șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, citată de Reuters.

”Comisia Europeană a primis astrăzi statelor membre achiziționarea a 200 de milioane de doze suplimentare din vaccinul contra Covid-19 produs de BioNTech și Pfizer, cu opțiunea de a cumpăra alte 100 de milioane de doze”, a spus aceasta într-un comunicat de presă.

”Acest lucru va permite UE să cumpere până la 600 de milioane de doze din acest vaccin“

”Acest lucru va permite UE să cumpere până la 600 de milioane de doze din acest vaccin ce esta deja folosit în UE”, potrivit sursei citate. Von der Leyen a spus că 75 de milioane dintre dozele suplimentare vor fi livrate în trimestrul doi al acestui an.

600 de milioane de doze asigură imunizarea a 300 de milioane de oameni

600 de milioane de doze asigură imunizarea a 300 de milioane de oameni, vaccinul, primul autorizat în UE, fiind administrat în două doze. Uniunea Europeană are o populație de aproximativ 450 de milioane.

BioNTech mizează să pună în funcţiune din februarie o nouă unitate de producţie la Marburg, în Germania

BioNTech mizează să pună în funcţiune din februarie o nouă unitate de producţie la Marburg, în Germania, capabilă să furnizeze 250 de milioane de doze suplimentare în primul semestru al anului 2021, a declarat vinerea trecută pentru Spiegel cofondatorul BioNTech, Ugur Sahin.

BioNTech a indicat că a încheiat contracte cu cinci fabricanţi farmaceutici din Europa pentru a creşte producţia

Această instalaţie germană va consolida producţia uzinei belgiene din Puurs, unde sunt fabricate loturile de vaccinuri destinate UE. BioNTech a indicat de asemenea că a încheiat contracte cu cinci fabricanţi farmaceutici din Europa pentru a creşte producţia.

Negocierile continuă cu alte întreprinderi specializate, a precizat BioNTech. În afară de Pfizer-BioNTech, UE încheiat alte cinci contracte (AstraZeneca, Johnson&Johnson, Sanofi-GSK, Moderna şi CureVac) şi are în vedere semnarea unuia cu Novavax.

Comisia Europeană a autorizat miercuri vaccinul anti-Covid realizat de Moderna

Comisia Europeană a autorizat miercuri vaccinul anti-Covid realizat de Moderna, după ce Agenția Europeană pentru Medicamente a recomandat utilizarea acestui vaccin. Vaccinul produs de Moderna este al doilea vaccin autorizat în UE, după cel produs de Pfizer.

Agenția Europeană pentru Medicamente ar putea aproba în scurt timp un amendament la avizul său pentru vaccinul anti-Covid Pfizer-BioNTech care să permită extragerea a șase doze dintr-un fiolă în loc de cinci, a spus miercuri un oficial UE.

Una din aproximativ 100.000 de persoane a suferit o reacție alergică severă după ce a primit o doză de vaccin

Una din aproximativ 100.000 de persoane a suferit o reacție alergică severă după ce a primit o doză de vaccin împotriva coronavirusului Pfizer-BioNTech, au anunțat miercuri autorități sanitare americane, subliniind că beneficiile vaccinării depășesc cu mult riscurile potențiale

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cehia cere ajutorul ţărilor vecine pentru spitalizarea pacienţilor COVID-19

Încă de la începutul pandemiei de coronavirus, Cehia a...

ȘTIRI GdS

Doljul, în valul al treilea Covid

Cazurile de coronavirus sunt în creştere în Dolj în ultima perioadă, semnalând intrarea judeţului în valul al treilea al epidemiei de coronavirus. Şi internările...

Medicamentul anti-Covid strategic al Franței, oprit pe parcursul studiului...

Medicamentul anti-Covid strategic al Franței, Abivax, a fost oprit pe parcursul studiului clinic pentru „lipsa de eficacitate”.

Danemarca şi Austria recomandă administrarea vaccinului AstraZeneca şi la...

Autoritatea sanitară din Danemarca a declarat vineri că va recomanda inocularea cu vaccinul anti-Covid-19 produs de AstraZeneca pentru toate persoanele de peste 18 ani,...

Ce este tulpina sud-africană COVID-19

Varianta sud-africană de Covid-19 are denumirea științifică de B.1.351 sau 501Y.V2 și vineri a fost identificată pentru prima dată în România. Varianta B.1.351 a fost...

Prioritate la vaccinare pentru pacienții cu transplant

Comitetul de coordonare a vaccinării anti-COVID anunță că a emis o instrucțiune referitoare la prioritizarea vaccinării pacienților cu transplant sau aflați pe lista de...

Obezitatea, factor major de risc în decesele COVID-19

Majoritatea deceselor la nivel global provocate de COVID-19 s-au produs în ţări cu o rată ridicată a obezităţii, nivelurile de mortalitate din cauza coronavirusului...