13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateUE a ajuns la un nou acord cu Pfizer pentru alte 300 de milioane de doze de vaccin

UE a ajuns la un nou acord cu Pfizer pentru alte 300 de milioane de doze de vaccin

Uniunea Europeană a ajuns la un acord cu Pfizer și BioNTech pentru alte 300 de milioane de doze din vaccinul lor contra Covid-19, dublând comanda făcută la aceste companii. Anunțul a fost făcut astăzi de șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, citată de Reuters.

”Comisia Europeană a primis astrăzi statelor membre achiziționarea a 200 de milioane de doze suplimentare din vaccinul contra Covid-19 produs de BioNTech și Pfizer, cu opțiunea de a cumpăra alte 100 de milioane de doze”, a spus aceasta într-un comunicat de presă.

”Acest lucru va permite UE să cumpere până la 600 de milioane de doze din acest vaccin“

”Acest lucru va permite UE să cumpere până la 600 de milioane de doze din acest vaccin ce esta deja folosit în UE”, potrivit sursei citate. Von der Leyen a spus că 75 de milioane dintre dozele suplimentare vor fi livrate în trimestrul doi al acestui an.

600 de milioane de doze asigură imunizarea a 300 de milioane de oameni

600 de milioane de doze asigură imunizarea a 300 de milioane de oameni, vaccinul, primul autorizat în UE, fiind administrat în două doze. Uniunea Europeană are o populație de aproximativ 450 de milioane.

BioNTech mizează să pună în funcţiune din februarie o nouă unitate de producţie la Marburg, în Germania

BioNTech mizează să pună în funcţiune din februarie o nouă unitate de producţie la Marburg, în Germania, capabilă să furnizeze 250 de milioane de doze suplimentare în primul semestru al anului 2021, a declarat vinerea trecută pentru Spiegel cofondatorul BioNTech, Ugur Sahin.

BioNTech a indicat că a încheiat contracte cu cinci fabricanţi farmaceutici din Europa pentru a creşte producţia

Această instalaţie germană va consolida producţia uzinei belgiene din Puurs, unde sunt fabricate loturile de vaccinuri destinate UE. BioNTech a indicat de asemenea că a încheiat contracte cu cinci fabricanţi farmaceutici din Europa pentru a creşte producţia.

Negocierile continuă cu alte întreprinderi specializate, a precizat BioNTech. În afară de Pfizer-BioNTech, UE încheiat alte cinci contracte (AstraZeneca, Johnson&Johnson, Sanofi-GSK, Moderna şi CureVac) şi are în vedere semnarea unuia cu Novavax.

Comisia Europeană a autorizat miercuri vaccinul anti-Covid realizat de Moderna

Comisia Europeană a autorizat miercuri vaccinul anti-Covid realizat de Moderna, după ce Agenția Europeană pentru Medicamente a recomandat utilizarea acestui vaccin. Vaccinul produs de Moderna este al doilea vaccin autorizat în UE, după cel produs de Pfizer.

Agenția Europeană pentru Medicamente ar putea aproba în scurt timp un amendament la avizul său pentru vaccinul anti-Covid Pfizer-BioNTech care să permită extragerea a șase doze dintr-un fiolă în loc de cinci, a spus miercuri un oficial UE.

Una din aproximativ 100.000 de persoane a suferit o reacție alergică severă după ce a primit o doză de vaccin

Una din aproximativ 100.000 de persoane a suferit o reacție alergică severă după ce a primit o doză de vaccin împotriva coronavirusului Pfizer-BioNTech, au anunțat miercuri autorități sanitare americane, subliniind că beneficiile vaccinării depășesc cu mult riscurile potențiale

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS