-2 C
Craiova
luni, 8 martie, 2021
Știri de ultima oră Sanatate Pfizer anunță că vaccinul său anti-Covid pare să funcționeze împotriva tulpinilor apărute în Marea Britanie și Africa de Sud

Pfizer anunță că vaccinul său anti-Covid pare să funcționeze împotriva tulpinilor apărute în Marea Britanie și Africa de Sud

Vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de Pfizer și BioNTech pare să funcționeze împotriva unei mutații cheie a noilor tulpini extrem de infecțioase ale coronavirusului descoperite în Marea Britanie și Africa de Sud, potrivit unui studiu de laborator realizat de Pfizer, anunță CNBC.

Studiul, care nu a fost încă evaluat inter pares (peer reviewed), a fost realizat de cercetători ai Pfizer și de la Facultatea de Medicină a Universității Texas, acesta indicând că vaccinul Pfizer/BioNTech este eficace în a neutraliza așa-numita mutație N501Y a proteinei țepușă.

Se crede că mutația respectivă ar putea fi responsabilă pentru infecțiozitatea mai ridicată a noilor tulpini

Se crede că mutația respectivă ar putea fi responsabilă pentru infecțiozitatea mai ridicată a noilor tulpini și au existat îngrijorări că aceste variații ale coronavirusului ar putea eluda răspunsul imunitar declanșat de vaccin, potrivit lui Phil Dormitzer, unul dintre cei mai respectați virusologi ai Pfizer.

Studiul a fost efectuat pe mostre de sânge donate de persoanele care au fost vaccinate

Studiul a fost efectuat pe mostre de sânge donate de persoanele care au fost vaccinate iar descoperirile acestuia sunt limitate deoarece nu a analizat întregul set de mutații descoperite în noile tulpini ale coronavirusului care se răspândesc rapid.

Este încurajator că vaccinul pare eficace împotriva mutației proteinei țepușă precum și a altor 15 alte mutații

Dormitzer afirmă însă că este încurajator că vaccinul pare eficace împotriva mutației proteinei țepușă precum și a altor 15 alte mutații asupra cărora Pfizer a efectuat teste anterior.

„Așadar acum am testat pentru 16 mutații diferite și niciuna dintre ele nu au avut niciun impact semnificativ [asupra eficacității vaccinului]. Aceasta este vestea bună”, afirmă Dormitzer, acesta avertizând însă că „asta nu înseamnă că a 17-a nu va avea [impact]”.

Dormitzer a afirmat, de asemenea, că o altă mutație, descoperită în tulpina din Africa de Sud și numită E484K, provoacă îngrijorări.

Cercetătorii intenționează să efectueze teste similare în următoarele săptămâni

Cercetătorii intenționează să efectueze teste similare în următoarele săptămâni pentru a vedea dacă vaccinul este eficace împotriva mutațiilor descoperite în tulpinile apărute în Marea Britanie și Africa de Sud, sperând să poată furniza mai multe informații în următoarele săptămâni.

Anunțul cercetătorilor Pfizer vine după ce oamenii de știință și-au exprimat îngrijorări că vaccinurile care sunt distribuite în prezent ar putea să nu protejeze împotriva noilor tulpini, în special împotriva celei apărute în Africa de Sud.

Vaccinul Pfizer/BioNTech pot fi modificate rapid pentru a combate noi mutații ale virusului

Vaccinul Pfizer/BioNTech precum și cel dezvoltat de Moderna folosesc tehnica ARN mesager și pot fi modificate rapid pentru a combate noi mutații ale virusului dacă este necesar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

DSP a sesizat poliția în cazul morții inspectorului Dobrin

Direcția de Sănătate Publică(DSP) a sesizat Inspectoratul de Poliție...

ȘTIRI GdS

Doljul, în valul al treilea Covid

Cazurile de coronavirus sunt în creştere în Dolj în ultima perioadă, semnalând intrarea judeţului în valul al treilea al epidemiei de coronavirus. Şi internările...

Medicamentul anti-Covid strategic al Franței, oprit pe parcursul studiului...

Medicamentul anti-Covid strategic al Franței, Abivax, a fost oprit pe parcursul studiului clinic pentru „lipsa de eficacitate”.

Danemarca şi Austria recomandă administrarea vaccinului AstraZeneca şi la...

Autoritatea sanitară din Danemarca a declarat vineri că va recomanda inocularea cu vaccinul anti-Covid-19 produs de AstraZeneca pentru toate persoanele de peste 18 ani,...

Ce este tulpina sud-africană COVID-19

Varianta sud-africană de Covid-19 are denumirea științifică de B.1.351 sau 501Y.V2 și vineri a fost identificată pentru prima dată în România. Varianta B.1.351 a fost...

Prioritate la vaccinare pentru pacienții cu transplant

Comitetul de coordonare a vaccinării anti-COVID anunță că a emis o instrucțiune referitoare la prioritizarea vaccinării pacienților cu transplant sau aflați pe lista de...

Obezitatea, factor major de risc în decesele COVID-19

Majoritatea deceselor la nivel global provocate de COVID-19 s-au produs în ţări cu o rată ridicată a obezităţii, nivelurile de mortalitate din cauza coronavirusului...