0 C
Craiova
marți, 2 martie, 2021
Știri de ultima oră Sanatate Ministrul britanic al Sănătății, ”extraordinar de îngrijorat” în privința tulpinii sud-africane a coronavirusului

Ministrul britanic al Sănătății, ”extraordinar de îngrijorat” în privința tulpinii sud-africane a coronavirusului

Ministrul sănătății din Marea Britanie, Matt Hancock, a declarat luni că noua variantă de coronavirus identificată în Africa de Sud este mai periculoasă chiar și decât foarte infecțioasa variantă britanică. Acesta a adăugat că este o problemă ”foarte, foarte importantă”, transmite Reuters.

”Sunt extraordinar de îngrijorat în privința variantei sud-africane, de aceea am luat măsura de a opri toate zborurile dinspre Africa de Sud”, a declarat acesta la BBC.

”Este o problemă foarte, foarte importantă, (…). Reprezintă o problemă mai mare decât tulpina britanică”, a mai spus Hancock.

Oamenii de știință nu sunt 100% siguri că vaccinurile contra Covid-19 vor funcționa contra noii variante

Oamenii de știință nu sunt 100% siguri că vaccinurile contra Covid-19 vor funcționa contra noii variante apărute în Africa de Sud, a declarat luni, pentru ITV, un consilier științific al guvernului britanic.

”Potrivit unuia dintre consilierii științifici ai Guvernului, motivul pentru care Matt Hancock este ‘extraordinar de îngrijorat’ de varianta sud-africană este că nu sunt atât de încrezători că vaccinurile vor fi la fel de eficiente ca împotriva variantei britanice”, a spus editorul secției politice a ITV, Robert Peston, potrivit Reuters.

Regatul Unit și Africa de Sud au descoperit tulpini de Sars-Cov-2 care au dus la o creștere a numărului de cazuri

Atât Regatul Unit, cât și Africa de Sud, au descoperit în ultimele luni tulpini de Sars-Cov-2 care au dus la o creștere a numărului de cazuri.

Experții spun că noua variantă sud-africană este diferită de altele care circulă din cauză că a suferit mai multe mutații în importanta proteină ”spike” pe care virusul o folosește pentru a infecta celulele umane.

De asemenea, este asociată cu o încărcătură virală mai mare. Asta înseamnă o concentrație mai mare de particule de virus în corpurile pacienților, ceea ce ar putea contribui la un nivel mai mare de transmitere.

John Bell, profesor la Universitatea Oxford ce face parte din comitetul guvernamental pentru vaccinare, a declarat că el consideră că vaccinurile sunt bune contra tulpinii britanice, dar a adăugat că există ”un mare semn de întrebare” dacă funcționează asupra celei sud-africane.

Bell a spus că dacă un vaccin nu funcționează contra variantei sud-africane, produsul poate fi modificat într-un timp relativ scurt: ”ar putea dura o lună sau șase săptămâni pentru a avea un nou vaccin”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Tramvaiele noi destinate Craiovei, telenovelă fără sfârşit

Tramvaiele noi destinate Craiovei devin o telenovelă fără sfârşit. La mai bine de doi ani de când a fost lansată licitaţia, procedura a intrat în impas.

ȘTIRI GdS

Psih. Mihaela Sârbu: Cum ne pot afecta relațiile toxice...

O relaţie este, pentru majoritatea oamenilor, un punct de echilibru. Dar există situaţii când relaţiile se deteriorează şi ajung să ne afecteze emoţional. Mulţi...

Beatrice Mahler: Cred că valul 3 al pandemiei a...

Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului "Marius Nasta" din București, crede că în România a ajuns deja valul trei al pandemiei. Medicul aduce ca argument...

Musta: Toată lumea trebuie să înțeleagă riscul valului 3

Virgil Musta, șeful Secției de boli infecțioase de la Spitalul "Victor Babeș" din Timișoara, atrage atenția asupra pericolului valului trei al pandemiei. Acesta îndeamnă...

Cei care s-au vaccinat cu prima doză în afara...

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, spune că românii care au primit prima doză de vaccin în afara țării vor putea face rapelul...

Gheorghiță: Avem în vedere creșterea pragului de vârstă la...

Medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a anunțat ieri la că a solicitat autorităților abilitate creșterea pragului de vârstă la 65...

Centru de pregătire pentru studenţi şi rezidenţi, în curtea...

UMF Craiova va construi în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă un centru de simulare pentru dobândirea abilităților clinice, destinat pregătirii studenţilor şi rezidenţilor.