5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCadrele medicale din spitalele craiovene, reticente la vaccinarea Covid

Cadrele medicale din spitalele craiovene, reticente la vaccinarea Covid

Cadrele medicale din spitalele craiovene sunt destul de reticente în ceea ce privește vaccinul împotriva noului coronavirus. Deși personalul din sistemul sanitar are prioritate la vaccin, iar listele pentru vaccinare s-au făcut deja pentru primele etape, managerii spitalelor spun că există destui angajați care nu doresc să se vaccineze. Cel puțin nu în prima etapă, spun unii dintre aceștia.

Prima etapă, la Infecțioase, din 27 decembrie

Prima etapă a vaccinării Covid a cadrelor medicale din Craiova se desfășoară între 27-31 decembrie la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Craiova, spital de primă linie în lupta împotriva noului coronavirus. Este prima unitate medicală din Dolj unde personalul medical va primi vaccinul anti Covid-19.

„Avem 384 de cadre medicale înscrise pe liste pentru vaccinare la noi în spital dintr-un total de 520. Dintre cele 384, 90 primesc vaccinul în prima etapă, în aceste ultime zile din an. Din 4 ianuarie, urmează a doua etapă, care se va desfășura până la finalul lunii”, a precizat Adina Turcu pentru GdS.

La SJU Craiova și Filantropia, jumătate din personal nu vrea vaccin

La Spitalul Județean de Urgență din Craiova, directorul interimar Laurențiu Ivanovici spune că datele au fost centralizate încă de acum o lună în privința personalului care s-a înscris pentru vaccinare. Numai că aproximativ jumătate din cadrele medicale nu doresc vaccinul.

„Am centralizat datele încă de acum o lună în privința personalului care dorește să se vaccineze și așteptăm să ajungă vaccinul și la noi. În primă etapă, acesta va ajunge la spitalele de boli infecțioase. În următoarea, va ajunge și la spitalele suport Covid, adică și la noi. Noi ne organizăm acum, organizăm centrul pentru vaccinare”, a menționat Ivanovici.

”Sunt și cadre medicale care nu doresc să se vaccineze. Câteva sute bune, ca să nu zic o mie. Cam jumătate doresc, ceilalți nu. Cel puțin în primă etapă. Noi i-am întrebat, nu le-am solicitat justificări în privința refuzului”, a adăugat acesta.

Și la Spitalul Clinic Municipal Filantropia, proporția este similară: „Și la noi situația este tot cam 50%-50%. Circa jumătate din personal nu s-a înscris pe liste, există o reticență”, a răspuns directorul Liviu Radu la întrebarea adresată de GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS