1 C
Craiova
vineri, 27 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Sanatate Boli care cresc de până la 3 ori riscul de deces în urma infecției cu COVID-19

Boli care cresc de până la 3 ori riscul de deces în urma infecției cu COVID-19

Un amplu studiu internațional al pacienților cu COVID-19 a confirmat că bolile cardiovasculare, hipertensiunea arterială, diabetul, insuficiența cardiacă congestivă, bolile renale cronice, accidentele vasculare cerebrale și cancerul pot crește riscul unui pacient de a muri din cauza noului coronavirus.

Cercetatorii Colegiului de Medicina al Universității Penn din SUA spun ca descoperirile lor pot ajuta oficialii din domeniul sănătății publice să îmbunătățească îngrijirea pacienților și să dezvolte intervenții care pot viza aceste populații cu risc ridicat, potrivit Science Daily.

De asemenea, mai există și alte afecțiuni care sporesc riscul de deces de până la trei ori, arată studiu publicat recent în jurnalul PLOS ONE.

„Acest studiu arată că bolile cronice nu doar că sunt comune în cazul pacienților cu Covid-19, dar prezența lor semnalează un risc mai mare de deces. Există o prevalență ridicată a bolilor cardiovasculare și a hipertensiunii arteriale în întreaga lume. Această conexiune devine crucială”, a declarat Dr. Paddy Ssentogo, doctorand în epidemiologie și asistent la Universitatea Penn.

Oamenii de știință au stabilit că există 11 afecțiuni care cresc riscul de deces dacă pacienții se îmbolnăvesc de Covid-19: bolile cardiovasculare, diabetul, hipertensiunea arterială, cancerul, bolile renale cronice, bolile pulmonare cronice, accidentele vasculare cerebrale, insuficiență cardiacă, astmul, bolile hepatice cronice și HIV / SIDA.

Față pacienții spitalizați cu COVID-19, care însă nu au alte afecțiuni preexistente, cercetătorii au stabilit că pacienții cu diabet zaharat și cancer sunt de 1,5 ori mai predispuși să moară, în timp ce în cazul pacienților cu boli cardiovasculare, hipertensiune arterială și insuficiență cardiacă congestivă, riscul de deces este de două ori mai mare. Pacienții cu boli renale cronice sunt de trei ori mai susceptibili de a muri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Organizaţia PRO România Craiova, în frunte cu preşedintele Cătălin...

Organizaţia PRO România Craiova, în frunte cu...

ȘTIRI GdS

Organizaţia PRO România Craiova, în frunte cu preşedintele Cătălin...

Organizaţia PRO România Craiova, în frunte cu preşedintele Cătălin Resceanu, a trecut la PSD, a anunţat în această seară preşedintele PSD Craiova,...

Zece vaccinuri anti-COVID-19 la mijlocul anului următor, prognozează directorul...

Până la mijlocul anului următor ar putea fi disponibile zece vaccinuri anti-COVID-19, dacă acestea vor obţine aprobarea autorităţilor de reglementare, însă investitorii...

Femeie lovită pe trecerea de pietoni de un șofer...

O femeie de 44 de ani din Craiova a ajuns la spital după ce a fost accidentată de o mașină pe o...

Progresul Spartac – „U“ Craiova, live text, ora 20.45....

Universitatea Craiova va întâlni, în această seară, pe stadionul „Ion Oblemenco“, din Bănie, formația Progresul Spartac, o echipă care evoluează în eșalonul...

Republica Moldova declară stare de urgenţă în sănătate publică...

Comisia naţională extraordinară de sănătate publică (CNESP) din Republica Moldova a decis vineri, într-o şedinţă supervizată de premierul Ion Chicu, instituirea stării...
00:00:26

Craiova poluată: Termo spune că fumul iese pe coș...

Mai mulți craioveni s-au mobilizat și au trimis pe adresa redacției imagini și clipuri legate de poluarea din ultima perioadă.