10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎn Europa se fac comenzi suplimentare de milioane de doze de vaccin antigripal

În Europa se fac comenzi suplimentare de milioane de doze de vaccin antigripal

Germania face comenzi suplimentare de milioane de doze de vaccin antigripal. Autoritățile au declanșat o campanie în rândul populației să se vaccineze. De asemenea, au avertizat că sistemul sanitar este foarte aglomerat din cauza pandemiei. Inițiative similare se desfășoară și în Franța și Spania, unde centrele de vaccinare sunt luate cu asalt, potrivit sitri.tvr.ro.

Germania a comandat 6 milioane de doze de vaccin antigripal în plus față de cele 26 de milioane disponibile în acest moment. Este o cantitate dublă față de cea de anul trecut. Anunţul a fost făcut de ministrul Sănătății. Acesta a făcut apel la vaccinare voluntară.

Autoritățile se tem că gripa va dubla pandemia

Autoritățile se tem că gripa va dubla pandemia și vor să responabilizeze populația. Jumătate de milion de doze sunt rezervate persoanelor peste 65 de ani.
„Dacă vă vaccinaţi vă protejați pe voi și protejați sistemul sanitar“, a declarat ministrul sănătății, care a dat exemplul personal.
Dr. Lothar Wieller, director Institutul Robert Koch, a declarat: „Dacă apar multe cazuri de Covid-19 și de gripă în același timp, atunci ne temem că sistemul de sănătate vă fi suprasolicitat“.

În Franța, vaccinul antigripal se vinde în farmacii în ritm amețitor

În Franța, unde s-au raportat peste 22.000 de cazuri, vaccinul antigripal se vinde în farmacii în ritm amețitor. S-au comandat cantități suplimentare. Autoritățile au recomandat populației să se vaccineze din timp că să nu aglomereze spitalele copleșite de evoluția cazurilor COVID.

La Madrid, centrele de vaccinare lucrează la capacitate maximă

O situație similară este și la Madrid, unde centrele de vaccinare lucrează la capacitate maximă. Prioritatea este vaccinarea antigripală a vârstinicilor și a personalului medical din prima linie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS