23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateO companie australiană realizează un spray nazal care reduce dezvoltarea coronavirusului

O companie australiană realizează un spray nazal care reduce dezvoltarea coronavirusului

Compania australiană de biotehnologie Ena Respiratory a anunțat astăzi că un spray nazal pe care îl dezvoltă pentru a îmbunătăți sistemul imunitar uman și pentru a combate răceala obișnuită și gripa reduce semnificativ dezvoltarea coronavirusului, scrie reuters, citată de tvr.

Un studiu efectuat pe animale de laborator a arătat că produsul denumit INNA-051, care ar putea fi utilizat în completarea vaccinurilor, a redus virusul cu până la 96%, a spus compania, citată de Reuters. Studiul a fost condus de agenția guvernamentală britanică Public Health England.

Ena Respiratory a spus că va fi gata să testeze INNA-051 pe om în mai puțin de patru luni, sub rezerva unor studii de toxicitate și a aprobării autorităților de reglementare.

Realizat cu fonduri din mai multe surse

Compania a strâns 11,7 milioane de dolari (8,24 milioane de dolari) pentru realizarea acestui spray. Printre investitori se numără firma de capital de risc Brandon Capital Ltd, guvernul federal australian, fondurile de pensii și compania de biotehnologie CSL Ltd.

Mai multe companii din întreaga lume încearcă să realizeze un vaccin împotriva coronavirusului. Australia a încheiat acorduri cu mai multe companii care investesc miliarde pentru asigurarea potențialelor vaccinuri pentru COVID-19, care a ucis peste 992.000 de oameni din întreaga lume.

Australia a raportat până acum 875 de decese și puțin peste 27.000 de cazuri de coronavirus, mult mai puțin decât în alte țări dezvoltate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS