10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateUn nou medicament pentru Covid, bazat pe anticorpi, în faza testării pe pacienți

Un nou medicament pentru Covid, bazat pe anticorpi, în faza testării pe pacienți

AstraZeneca, gigantul farmaceutic britanic, a început testele pe pacienți pentru un tratament cu anticorpi, în paralel cu studiile pentru un vaccin contra COVID-19. Este vorba de un medicament bazat pe o combinație de anticorpi, despre care experții spun că poate preveni infectarea. De asemenea, poate preveni și eradicarea infecției. În această etapă, experţii vor să vadă dacă acest cocktail de anticorpi va fi tolerat de 48 de pacienți din Marea Britanie și Statele Unite și dacă nu prezintă riscuri pentru sănătatea acestora. Dacă rezultatul va fi pozitiv, testele vor lua amploare.

Compania britanică, considerată deja unul dintre jucătorii-cheie din cursa pentru dezvoltarea unui vaccin de succes împotriva SARS-CoV-2, a dezvăluit că noul ei studiu va încerca să stabilească dacă medicamentul AZD7442 este sigur şi tolerabil. Acesta este o combinaţie de doi anticorpi monoclonali (mAbs). Testele inițiale vor fi făcute pe 48 de participanţi sănătoşi. Aceştia vor avea vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani, potrivit digi24.ro.

Studiul companiei britanice, aflat într-un stadiu incipient

Dacă studiul companiei britanice, aflat într-un stadiu incipient şi în cadrul căruia au fost deja administrate dozele aferente participanţilor, va arăta că AZD7442 este un medicament sigur, atunci AstraZeneca va începe să îl testeze. Compania îl va testa atât ca tratament preventiv pentru COVID-19, cât şi ca medicament administrat pacienţilor diagnosticaţi cu această boală, în studii ce vor fi realizate pe grupuri mai mari.

Dezvoltarea de anticorpi monoclonali, iniţiativă sprijinită de mai mulţi oameni de ştiinţă

Dezvoltarea de anticorpi monoclonali care ţintesc noul coronavirus – o abordare deja testată de grupurile Regeneron, Eli Lilly, Roche şi Molecular Partners – este o iniţiativă sprijinită de mai mulţi oameni de ştiinţă de renume. La noi în țară, profesorul Alexandru Rafila se declara încrezător într-o astfel de terapie.

Anticorpii monoclonali pot fi sintetizaţi în laborator pentru a trata diverse boli

Anticorpii monoclonali imită anticorpii generaţi de organismul uman pentru a lupta împotriva infecţiilor. Aceştia pot fi sintetizaţi în laborator pentru a trata diverse boli ale pacienţilor. Printre utilizările lor actuale se află şi tratarea anumitor forme de cancer.

Expertul american în boli infecţioase Anthony Fauci a spus că anticorpii monoclonali reprezintă „pariuri aproape sigure” împotriva COVID-19. Compania AstraZeneca a primit în luna iunie o finanţare de 23,7 milioane de dolari. Banii au venit de la un grup de agenţii guvernamentale americane pentru a dezvolta tratamente bazate pe anticorpi împotriva COVID-19.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS