10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateFocar Covid la Secţia de Hematologie de la Filantropia

Focar Covid la Secţia de Hematologie de la Filantropia

Numărul cadrelor medicale de la Secţia de Hematologie a Spitalului Clinic Municipal „Filantropia” din Craiova infectate cu coronavirus s-a dublat într-o săptămână. Alte şase au fost infectate de la data de 14 august, când se depistaseră şase cazuri în rândul personalului secţiei. În total, 12 angajaţi au fost testaţi pozitiv. Conform surselor GdS, unii angajaţi ar fi venit la spital chiar cu febră. Managerul spune, însă, că toate persoanele care au venit cu simptome au fost trimise acasă.

Ultimele rezultate au venit vineri, 21 august. Directorul spitalului, Liviu Radu, spune că trei dintre cadrele medicale ar fi internate la spitalul „Victor Babeş”, iar celelalte ar fi în carantină acasă. „Sunt la a doua testare toţi, noi testăm personalul odată la 14 zile.” Majoritatea cazurilor sunt asimptomatice, mai precizează managerul. Acesta spune că nu ar exista cazuri noi printre pacienţi, care sunt testaţi înainte de internare. Însă pacienţii care au intrat în contact cu cadrele pozitive Covid nu sunt testaţi întrucât, conform procedurilor, nu sunt consideraţi contacţi direcţi atâta timp cât personalul medical poartă echipamente de protecţie.

Directorul spitalului Filantropia spune că se fac eforturi pentru suplinirea cadrelor medicale infectate, deoarece activitatea secţiei trebuie să continue. „Încercăm să suplinim, să delegăm personal de la alte secţii, îndeosebi asistente şi infirmiere, pentru că aici este problema mai acută”, a menţionat Radu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS