16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMai multe cadre medicale de la o secţie a spitalului Filantropia au coronavirus

Mai multe cadre medicale de la o secţie a spitalului Filantropia au coronavirus

Noi cazuri de coronavirus în rândul personalului medical din Craiova. De această dată, şase cadre medicale de la Clinica de Hematologie a spitalului „Filantropia” au fost depistate cu Covid-19. Două dintre ele au fost confirmate săptămâna trecută, iar alte patru au primit rezultatele pozitive ieri, spune directorul spitalului, Liviu Radu.

Acesta mai spune că tot personalul clinicii a fost testat în urma pozitivării unui pacient, excepţie făcând angajaţii plecaţi în concediu. Peste 90% din rezultate au sosit deja. Toate cadrele pozitive sunt, în prezent, asimptomatice, precizează Radu. O parte din acestea sunt internate la Infecţioase, iar altele sunt izolate la domiciliu.

Conducerea spitalului spune că suplineşte personalul deficitar al secţiei cu angajaţi de la alte secţii.

Toţi pacienţii de la Hematologie se testează

Toţi pacienţii de la Hematologie sunt testaţi prin screening, menţionează directorul spitalului Filantropia. Managerul transmite că se încearcă reducerea internărilor în această perioadă, din motive de siguranţă. „Încercăm să reducem internările la cazurile urgente, dar clinica rămâne deschisă pentru că pacienţii au nevoie de tratament. Situaţia este sub control, însă resimţim şi noi transmiterea comunitară din ce în ce mai extinsă. Avem foarte mulţi pacienţi suspecţi în această perioadă”, spune Radu.

Managerul Liviu Radu menţionează că secţia are circuit separat pentru pacienţii suspecţii, iar aici personalul medical este echipat cu combinezon. Iar după apariţia cazurilor în rândul personalului, toţi angajaţii de la Hematologie au combinezon, ca o măsură suplimentară de protecţie, pentru a se evita infectarea altor cadre medicale. „Avem materiale de protecţie, dezinfectant. Acum toată secţia poartă combinezon, pentru ca personalul să fie mai bine protejat”, a mai spus Liviu Radu pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS