14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateTestare în masă pentru COVID-19, la Madrid

Testare în masă pentru COVID-19, la Madrid

Jumătate dintre noile cazuri de coronavirus detectate în Spania provin din Madrid și Catalonia. Acestea sunt regiunile care au fost cele mai afectate de epidemia de coronavirus și în perioada de vârf a pandemiei. Îngrijorarea vine după diagnosticarea a tot mai multor persoane asimptomatice, care răspândesc virusul fără să știe.

Autoritățile sanitare vor să testeze masiv populația din cele mai mari cartiere ale Madridului, potrivit stiri.tvr.ro. Doar că nici un sfert dintre cei chemați până acum nu s-au prezentat pentru recoltare.

În prima zi de recoltare, până la amiază, doar 100 de persoane veniseră să își facă testul

O mie de localnici din Carabanchel au primit SMS pentru a se prezenta la centrul de sănătate de care aparțin. În prima zi de recoltare, însă, până la amiază, doar 100 de persoane veniseră să își facă testul.

6.000 de persoane, testate aleatoriu în în această săptămâna

Autoritățile sanitare și-au propus să testeze aleatoriu, în această săptămână, 6.000 de persoane din 6 cartiere ale Madridului, cu vârste cuprinse între 15 și 49 de ani.​

Nu se așteptau însă că interesul localnicilor să fie atât de scăzut, așa că au anunțat că, dacă va fi nevoie, vor extinde perioada de testare și vor încerca să conștientizeze populația.

În Barcelona, în urma testelor masive, 3% dintre persoanele depistate pozitiv într-o singură zi, erau asimptomatice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS