26.8 C
Craiova
vineri, 1 iulie, 2022
In curand, Gazeta de Sud, intr-un nou format! Urmareste-ne in fiecare zi si fii primul care afla noutatile!
Știri de ultima orăSanatatePatru asistente de la SJU Alba Iulia, depistate cu COVID-19 la întoarcerea din concediu

Patru asistente de la SJU Alba Iulia, depistate cu COVID-19 la întoarcerea din concediu

Patru asistente din secţii diferite ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia au fost confirmate cu noul coronavirus. Ele au fost testate, potrivit unei proceduri interne a unităţii, la întoarcerea din concediul de odihnă, a declarat marţi, pentru Agerpres, managerul unităţii medicale, Diana Mârza.

Potrivit managerului SJU Alba Iulia, cele patru asistente nu au revenit la serviciu înainte de primirea rezultatului testului şi nu au avut astfel contact cu colegi sau pacienţi.

„Avem o procedură internă, potrivit căreia angajaţii care revin dintr-un concediu mai lung de şapte zile sunt testaţi anterior reluării activităţii. Cele patru asistente – două de la Chirurgie, una de la UPU şi o alta de la Recuperare Neurologică – nu au apucat să intre în spital”, a explicat Diana Mârza.

Ea a adăugat că pacienţii sunt testaţi la internare, iar acolo unde este cazul unei internări mai îndelungate, se repetă procedura la şase zile. „Am avut de la începutul pandemiei în total patru pacienţi care iniţial au fost negativi, iar în timpul internării s-au pozitivat”, a spus Diana Mârza.

De asemenea, potrivit managerului, la SJU Alba Iulia au loc testări periodice ale angajaţilor în secţiile în care sunt trataţi pacienţi infectaţi cu COVID-19.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS