8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCetățeni de naționalitate chineză, ajunși în urmă cu o săptămână în județul Olt, monotorizați de DSP

Cetățeni de naționalitate chineză, ajunși în urmă cu o săptămână în județul Olt, monotorizați de DSP

Epidemiologii DSP Olt au în monitorizare trei cetășeni ed origine chineză care au intrat în România în 1 februarie 2020, prin aeroportul Otopeni.

Informația a ajuns publică pe căi neoficiale de-abia la o săptămână distanță, Direcția de Sănătate Publică necomunicând până la această oră încă niciun detaliu privind această situație.

Se cunoaște că cei trei cetățeni de naționalitate chineză au avut destinația finală Slatina (o persoană), respectiv Corabia (două persoane).


Prefectul județului, contactat telefonic, a confirmat că a primit o informare pe această temă, în 4 februarie 2020, în care se menționa că cele trei persoane vor fi monitorizate pentru 14 zile, dar și că în primele trei zile de monitorizare nu au fost sesizate semne de boală. Direcția de Sănătate Publică ar trebui, însă, să vină cu o informare pe această temă, cu atât mai mult cu cât există o adevărată isterie la nivel mondial privind noul coronavirus care a făcut zeci de mii de îmbolnăviri și sute de decese.

„L-am rugat pe domnul director Iordache (n.r. – Andrei Iordache, directorul DSP Olt)să iasă public cu o informare în care să spună care mai este situația acestor trei cetățeni, pentru că informația o deține dumnealui. (…) Ministrul Sănătății a comunicat public, nu înțeleg de ce dumnealui nu face același lucru la nivelul județului, mai ales pe fondul isteriei mondiale“, a declarat prefectul județului Olt, Florin Homorean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS