6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn bărbat cu arsuri grave va fi transportat la Viena, după ce a fost refuzat pentru îngrijiri medicale în ţară

Un bărbat cu arsuri grave va fi transportat la Viena, după ce a fost refuzat pentru îngrijiri medicale în ţară

Un bărbat care a suferit arsuri grave de gradul II şi III pe aproape 55% din suprafaţa corpului, în urma unui accident de muncă, urmează să fie transportat cu avionul la Viena, a precizat, marţi, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare, dr. Vasile Pop.

Potrivit acestuia, pacientul, care a suferit accidentul de muncă în cursul zilei de luni, a fost refuzat pentru îngrijiri medicale în ţară, iar SJU Baia Mare a obţinut preluarea acestuia de către Clinica AKH Viena, Austria, potrivit agerpres.

„Pacientul în vârstă de 40 de ani a suferit arsuri de gradul III pe aproape 55% din suprafaţa corpului. Nimeni din România nu a vrut să-l primească. Am încercat în afara ţării, iar Clinica AKH Viena îl va primi. E posibil ca transportul pacientului să aibă loc cu un avion SMURD, însă pentru moment nu suntem siguri de această variantă”, a spus Vasile Pop.

Conform acestuia, costurile de transport spre Viena vor fi suportate de familia pacientului

În context, directorul ITM Maramureş, Dragoş Năcuţă a precizat că, persoana accidentată este şeful secţiei turnătorie a societăţii metalurgice locale Cozmircom Baia Mare. În momentul accidentului, bărbatul se afla pe o punte, deasupra cazanului de topire a metalelor, moment în care timp de câteva secunde din interiorul cazanului au fost expulzate în aer particule de metale topite pe o distanţă de aproape 10 metri.

„Şeful de secţie se afla deasupra unui cazan în care se topea metal. (…) Acesta se afla pe o punte din vecinătatea cazanului şi efectua inspecţie de rutină, însă nu avea echipamentul de protecţie specific. Picurii de metal s-au răspândit în urma unei mici explozii de metal pe o distanţă de aproape 10 metri. Societatea comercială a declanşat o cercetare internă pentru a stabili modul producerii accidentului şi are termen de 15 zile pentru a finaliza cercetarea. În funcţie de rezultatul cercetării, ITM Maramureş decide dacă prelungeşte sau suspendă avizul de funcţionare a activităţii”, a spus Dragoş Năcuţă.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Cecilia Grozavu, a precizat că instituţia a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS