18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateSemimaraton la Craiova, weekend-ul acesta

Semimaraton la Craiova, weekend-ul acesta

Programul „Promenada Inimilor“, continuă şi în acest an, la Craiova, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii. Astfel, se va organiza un cros pe traseul Mc Donald’s- Piaţa Prefecturii, duminică, 22 septembrie, ora 9.00. Startul se va da în zona Mc Donald’s.

Locuitorii craioveni sunt invitaţi să facă mișcare. Întrecerea este deschisă tuturor, iar participarea se face pe categorii de vârstă.

Scopul acestui cros este de a promova un stil de viață sănătos, menit să protejeze sănătatea inimii şi a întregului corp. „Promenada inimii“ (mişcare prin plimbare) va întregii activitatea pentru sănătatea inimilor.

În Piaţa „Mihai Viteazul” din Craiova se vor organiza:

  • Festivităţile de premiere.
    Câştigătorii vor primi premii consistente de la Decathlon şi de la alţi parteneri şi sponsori implicaţi în organizarea acţiunii. De altfel, toţi cei prezenţi la cros vor fi răsplătiţi pentru efortul lor. De asemenea, absolut toţi concurenţii vor primi diplome de participare.
  • „Craiova dansează în stradă”; gimnastică şi recuperare medicală
  • Un circuit cu trotineta electrică şi bicicletă electrică (produse la Craiova).
  • Medicii se vor alătura şi ei în acest proiect. Vor exista puncte de control al valorii tensionale precum şi alte recomandări medicale.

Rotary Club Craiova, împreună cu partenerii: Primăria Craiova, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj, Fundaţia Română a Inimii, Forumul Naţional de Prevenţie, Asociaţia de Sprijinire a Cardiologiei din Oltenia sunt implicaţi în organizarea acţiunilor.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS