15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateTratamente cu zaţ de cafea pentru ten şi corp

Tratamente cu zaţ de cafea pentru ten şi corp

Cafeaua e bună nu numai pentru a ne energiza, ci și pentru frumusețe. Aplicând resturile cafelei, adică zațul, pe piele, vei obţine rezultate uimitoare. Cu ajutorul unui ingredient atât de simplu, vei avea pielea mai fermă şi mai strălucitoare.

Tratamentele cu zaţ de cafea oferă o mulțime de beneficii pielii. Zaţul îndepărtează celulele moarte de la suprafața epidermei, favorizează eliminarea apei acumulate în exces în țesuturi și a toxinelor, asigură fermitate, luptă împotriva coșurilor și ține la distanță celulita.

Și acestea sunt doar doar câteva dintre avantajele pe care le oferă rețetele de frumusețe cu zaţ de cafea, pentru că lista este mult mai lungă, spun specialiștii de la clicksanatate.ro.

Masca de față 

Pentru a obţine o mască de faţă, ai nevoie de zațul de la o cană de cafea și 100 ml de lapte. Combină cele două ingrediente până obții o pastă omogenă, după care aplic-o pe față realizând un masaj circular cu buricele degetelor. Lasă tratamentul cu zaţ de cafea să acționeze în jur de 15 – 20 de minute. Îndepărtează-l apoi cu apă din abundență. Aplică la final crema hidratantă. Această mască poate curăţa în profunzime porii, astfel că este un aliat de nădejde dacă te lupți cu punctele negre. În plus, previne apariția coșurilor și oferă strălucire. Nu mai spunem nimic de senzația de prospețime care te va învălui după aceea.

Masca împotriva celulitei

Tratamentele cu zaţ de cafea te pot ajuta să scapi de celulită. Ai nevoie de o jumătate de cană de zaţ de cafea, o jumătate de cană de ulei de cocos și o linguriță de pudră de scorțișoară. Amestecă bine toate ingredientele, după care depozitează pasta obținută într-un borcan. Folosește din această compoziție aproximativ două linguri pe zonele afectate de celulită, atunci când ești la duş. Aplică tratamentul de două ori pe săptămână. 

Poţi obţine rezultate şi dacă amesteci zaţ de cafea, ulei de măsline și vitamina E uleioasă. Pentru acest lucru, ai nevoie de zațul de la o cafea, 1/4 de cană de ulei de măsline și două capsule de vitamina E uleioasă. Combină ingredientele și aplică acest amestec pe zonele afectate de celulită și masează pielea energic, timp de unu-două minute. Pentru rezultate mai eficiente, împachetează-te după aceea în folie de plastic. Lasă tratamentul să acționeze în jur de 20-30 de minute. Îndepărtează cu apă din abundență, tamponează și unge-te cu un gel de corp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS