16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateScandal în Secţia de Urologie a SJU Craiova

Scandal în Secţia de Urologie a SJU Craiova

Un nou scandal în Secţia de Urologie a SJU Craiova. S-au încins spiritele, în această dimineaţă, în Secţia de Urologie a Spitalului de Urgenţă din Craiova. Implicat a fost şi de această dată tot dr. Mugur Riza, care a fost amendat şi săptămâna trecută. Acesta îşi acuză colegii că refuză să intre alături de el în sala de operaţie pentru a interveni în cazul unui pacient. „E unul dintre pacienţii care au fost internaţi, e de operat, e programat. Vineri nu s-a putut face pentru că anesteziştii au refuzat pe toată lumea. Normal că am plecat toţi, eu la facultate, fiecare unde a plecat. El ce a făcut ca pacient îl priveşte, nu mă interesează“, a spus dr. Liviu Mugur Riza, medic la Secţia de Urologie a SJU Craiova.

Şeful Clinicii: Pacientul nu figurează ca fiind internat

Pe de altă parte, şeful Clinicii de Urologie, Paul Tomescu, susţine că pacientul respectiv nu poate fi operat pentru că nu figurează ca fiind internat. Bărbatul a părăsit vineri spitalul fără a i se întocmi de către medicul curant, respectiv dr. Mugur Riza, foaie de învoire, şi i-a fost făcută externarea.


„Acest pacient a fost internat în spital şi a plecat de acasă fără aprobare scrisă. S-a întors acum, noi suntem foarte complianţi cu el, i-am spus că îl poate opera oricare dintre noi, dumnealui a spus că doreşte să fie operat de dr. Riza. I-am spus domnului doctor că trebuie să i se facă din nou internare, având nevoie de o intervenţie minimă. (…) Când un pacient are motive întemeiate, poate să ceară învoirea pentru câteva ore, dar medicul curant trebuie să întocmească acea fişă şi să i-o semneze. Altfel, în câteva ore, asistentele care trec cu tratamentul pe la patul spitalului sesizează mai departe medicul de gardă, s-a anunţat poliţia şi s-a procedat la externare“, a spus Tomescu.

Până se vor parcurge toate procedurile legale, pacientul, un bărbat de 64 de ani, din comuna doljeană Vela, spune că se vede nevoit să îşi ceară externarea, ca să nu mai stea „pe capul oamenilor“.
Mai multe detalii, în ediţia de mâine a GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS