19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCum să alegi gustări sănătoase

Cum să alegi gustări sănătoase

Suntem tot mai ocupaţi, mâncăm pe fugă, de cele mai multe ori doar seara, iar consecinţele sunt pe măsura greşelilor: exces ponderal, alimentaţie dezechilibrată, risc crescut de îmbolnăvire, lipsă de energie peste zi.
Introducerea de gustări sănătoase în meniul zilnic, inclusiv în pauzele de la serviciu, contribuie masiv la menținerea greutății corporale și prevenirea diverselor afecțiuni asociate cu o alimentație necorespunzătoare.

Gustările regulate între mese nu sunt o parte necesară a unei diete sănătoase. În schimb, gustările implică multe riscuri pentru sănătate, precum luatul în greutate și pericole care merg mână în mână cu alimentele bogate în sare, zaharuri adăugate, lipide rele și calorii în exces.

Seminţele crude, ieftine şi sănătoase

Acum le găseşti peste tot, în amestecuri de in, susan, mac, floarea-soarelui şi lista poate continua. Conţin fibre de calitate care absorb toxinele din intestin, dar şi grăsimi sănătoase care menţin echilibrul dintre colesterolul rău şi cel bun din organism.
Le poţi consuma ca atare sau le poţi combina cu câteva linguriţe de fulgi integrali sau de musli.

Legumele crude

Țelină, feliile de ardei verde sau roșu, floretele de brocolli sau conopidă pot fi consumate ca gustare cu 2 linguri de humus (pastă de năut) sau unt de arahide. Gustarea în cauză conține vitamine, minerale, antioxidanți și acizi grași omega-3, care ajută la apariția senzației de sațietate și la accelerarea ratei metabolice.

Mezelurile dietetice

Mezelurile degresate, desărate și cât mai puțin procesate (șuncă de curcan sau pui) pot fi consumate între mese împreună cu o felie de pâine din făină integrală. Proteinele și fibrele acestei gustări ajută la alungarea rapidă a senzației de foame, reglarea tranzitului intestinal și refacerea rezervelor de energie în mijlocul zilei.

Iaurtul cremos, sursă de proteine

Dacă îţi plac lactatele, nu rata iaurtul de după-amiază. Este o sursă bună de proteine, cele care induc senzaţia de saţietate. Şi nu te grăbi să optezi pentru sortimentele cu 0 la sută grăsime. Şi cele cu un conţinut mai mare de grăsime pot fi consumate atât timp cât te rezumi la un borcănel. Acum există şi produse din lapte de capră, recomandate de nutriţionişti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS