10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateRemedii pentru durerea de stomac

Remedii pentru durerea de stomac

Durerea de stomac poate fi chinuitoare și te poate împiedica să îți faci treburile cotidiene sau să te relaxezi.
Cauza durerii poate avea atât o explicație banală, cum ar fi fumatul excesiv, care duce la iritarea mucoasei gastrice, cât și componentă clinică, mai ales dacă episoadele dureroase se întâmplă frecvent.

Ceaiul de muşeţel

Muşeţelul poate ajuta la ameliorarea durerii de stomac prin acţiunea sa sub formă de antiinflamator (de exemplu, mucoasa stomacului poate deveni inflamată ca urmare a gastritei comune, cauzată de bacterii) şi prin relaxarea muşchiului neted al traiectoriei digestive superioare. Atunci când se relaxează acest muşchi, contracţiile care împing alimentele prin sistemul tău digestiv se diminuează şi reduc durerea provocată de crampe şi spasme.

Apa de orez

Apa de orez este exact ceea ce pare – apa rămasă după gătirea orezului. Acţionează demulcent, ceea ce înseamnă că este o substanţă care ameliorează inflamaţia, formând un fel de barieră liniştitoare pe mucoasa stomacului.

Menta

Ceaiul de mentă (sau menta, în general) poate ajuta la relaxarea muşchilor stomacului. De asemenea, ajută la îmbunătăţirea fluxului de bilă, ceea ce te va ajuta să digeri alimentele în mod corespunzător. Acest lucru este util în special dacă suferi de indigestie sau de gaze/balonare.

Apă caldă cu lămâie

Dacă problema ta este indigestia, o cană de apă caldă cu lămâie ajută foarte tare. Nivelul ridicat de aciditate stimulează producerea de acid clorhidric care dizolvă produsele alimentare. Prin creşterea cantităţii de HCL care se produce, se va spori şi digestia de-a lungul timpului, dezvoltând un ritm sănătos. Vei obţine cu această ocazie şi un bonus al hidratării, care va menţine sistemul digestiv într-o stare de perfectă funcţionare.

Ia un pansament gastric

Cărbunele medicinal este printre cele mai folosite tratamente în acest caz. Se găsește la orice farmacie, este ieftin și de regulă ameliorează simptomele rapid.
Dacă durerea este severă, farmacistul îți poate recomanda și un antispastic. Desigur, programarea la medic este esențială, pentru efectuarea unor investigații suplimentare care să excludă sau să confirme o afecțiune gastrointestinală.

Ceai de rădăcină de ghimbir

Ghimbirul conţine substanţe chimice naturale numite gingerols şi shogaols. Aceste substanţe chimice pot ajuta la relaxarea musculaturii netede, cum ar fi muşchiul traseului intestinal şi, prin urmare, ameliorează crampele stomacale sau durerile de stomac colic. Rădăcina este, de asemenea, ideală pentru ameliorarea stărilor de greaţă, care poate provoca, la rândul lor, dureri de stomac.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS