12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatateCele mai bune surse de magneziu

Cele mai bune surse de magneziu

Puține persoane conștientizează rolul central pe care magneziul îl joacă pentru sănătate. Acesta este un element de bază pentru aproape toate funcțiile și țesuturile corporale, capacitatea de apărare a organismului, sănătatea cardiacă și protecția împotriva debutului diverselor tipuri de cancer care apar pe fondul nivelului ridicat de inflamații în corp.
Tot magneziul este esențial pentru producția de energie, fosforilarea oxidativă și glicoliza. Același mineral joacă un rol în transportul ionilor de calciu și potasiu către membranele celulare, proces important pentru transmiterea impulsurilor nervoase, contracțiile musculare și ritmul cardiac normal. Corpul unui adult conține aproximativ 25 de grame de magneziu, dintre care 50% distribuite în oase și restul în țesuturile moi.
Semințele de susan reprezintă o sursă importantă de magneziu, în aproximativ 28 de grame de semințe de susan regăsind aproximativ 101 mg de magneziu. De asemenea, acestea sunt bogate și în vitamina E, un important antioxidant, de ajutor în lupta împotriva cataractei, dioxidului de carbon, fumului de țigară și îmbătrânirii organismului.
Legumele cu frunze verzi sunt surse foarte bune de vitamine, minerale și fibre, ocupând primul loc în lista alimentelor bogate în magneziu. Spanacul și varza verde sunt doar două dintre exemple. De exemplu, doar 100 de grame de spanac crud conțin până la 79 mg de magneziu, adică aproximativ 20% din doză zilnică recomandată.
Semințele de dovleac conțin și ele o cantitate considerabilă de magneziu, o porție de 65 grame fiind de ajuns pentru a asigura necesarul zilnic.
Boabele de soia și substanțele nutritive pe care acestea le conțin fac din ele un aliment dezirabil în orice dietă sănătoasă, 65 grame conținând aproximativ jumătate din necesarul unei zile.
Fructele de avocado se numără printre alimentele cu cea mai ridicată valoare nutrițională, mai ales datorită grăsimilor sănătoase. O felie de avocado este suficientă pentru a acoperi 15% din doza zilnică recomandată de magneziu.
Pâinea din făină integrală de grâu. Două felii de pâine integrală conţin 46 miligrame de magneziu. Pentru o gustare energizantă, Dr. Oz recomandă un sandviş cu unt de arahide şi felii de banană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS