10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatateCum pregătim organismul pentru masa de Sărbători

Cum pregătim organismul pentru masa de Sărbători

În plin sezon de sărbători, dincolo de planuri festive important este să ne pregătim organismul pentru aceste zile în care meniul bogat în grăsimi şi zaharuri, excesele alimentare şi lipsa de mişcare pot cauza adevărate probleme de sănătate.

Toate alimentele de Crăciun îți fac PH-ul întregului organism acid, așa că trebuie să te asiguri că la fiecare masă ai și legume, care îl vor mai echilibra. Cu câteva zile înainte de masa de Crăciun, include în alimentație anumite produse pe care nu le consumi în mod normal, dar urmează să le mănânci de sărbători. În acest fel, organismul se va obișnui cu ele și va învăța să le digere. În cazul în care observi că te balonează și îți creează disconfort, ar fi mai bine să nu le mănânci deloc.

Problemele digestive şi protecţia ficatului

Meniul de sărbători abundă în adevărate delicii culinare care, însă, au un aport foarte bogat în grăsimi şi zaharuri greu de digerat. Carnea de porc, miel sau oaie, sosurile şi băuturile alcoolice constituie principalii factori de toxicitate care afectează funcţionarea corectă a ficatului şi digestia. Acestea au un conţinut ridicat de calorii, contribuie la creşterea colesterolului rău din sânge, trigliceridelor şi încetinesc procesul de detoxifiere ce are loc la nivel hepatic.
Cu câteva zile înainte de masa de Crăciun, include în alimentație anumite produse pe care nu le consumi în mod normal, dar urmează să le mănânci de Sărbători. În acest fel, organismul se va obișnui cu ele și va învăța să le digere. În cazul în care observi că te balonează și îți creează disconfort, ar fi mai bine să nu le mănânci deloc.
Pentru a uşura digestia şi a preveni arsurile stomacale este important ca aceste alimente să fie consumate în porţii mici şi dese, dar şi să prevenim suprasolicitarea ficatului cu ajutorul unui supliment alimentar hepatoprotector, cum este, de exemplu cel pe bază de silimarină, care susţine activitatea ficatului în procesele de detoxifiere, reduce absorbţia toxinelor în celulele hepatice şi are puternic rol hepatoprotector (protejează membrana celulei hepatice, stimulează regenarerea şi reglează rata de distugere a hepatocitelor).
Colesterolul ridicat şi menţinerea sănătăţii inimii – un alt pericol al excesului de grăsimi şi zaharuri din meniul de Crăciun, asociat şi cu lipsa de mişcare îl constituie bolile cardiovasculare. Acestea determină creşterea nivelului colesterolului dăunător (LDL), scăderea nivelului colesterolului benefic (HDL) şi depunerea grăsimilor saturate pe pereţii interiori ai vaselor de sânge, afectând circulaţia sangvină, dar şi sănătatea inimii.
Reducerea zaharurilor şi grăsimilor are un rol extrem de important în protecţia inimii, însă specialiştii recomandă şi administrarea de suplimente cu rol antioxidant şi de tonifiere vasculară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS