Încă cinci bebeluşi, născuţi la Maternitatea Giuleşti, au fost internaţi în cadrul Spitalului „Grigore Alexandrescu”, fiind suspectaţi cu infecţia stafilococ auriu meticilino rezistent. În total, 34 de copii născuţi la Maternitatea Giuleşti au fost diagnosticaţi cu această bacterie,a anunţat Pintea, scrie Mediafax.

La sfârşitul săptămânii trecute, alţi cinci copii s-au prezentat la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală, cu diverse simptome, în total fiind confirmaţi, la spitalul „Grigore Alexandrescu” 31 de bebeluşi cu infecţia stafilococ auriu meticilino rezistent.

Alţi patru beebuşi sunt internaţi la Spitalul Clinic de Copii Doctor Victor Gomoiu şi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii „Maria Sklodowska Curie”.

Primele rezultate ale analizelor de la Maternitatea Giuleşti, transmise publicităţii vineri seară, arată că a fost depistat stafilococ auriu pe scutecul unui copil internat într un salon de normoponderali, dar şi s-au găsit şi germeni mezofili şi hemolitici într-un salon de leuze, arată Ministerul Sănătăţii.

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu” Bucureşti să sisteze internările începând din data de 30 noiembrie după scandalul bebeluşilor infectaţi cu stafilococ auriu.