12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateUn bebeluș de trei luni cu rujeolă a murit, altul e în stare gravă la SJU Craiova

Un bebeluș de trei luni cu rujeolă a murit, altul e în stare gravă la SJU Craiova

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență (SJU) Craiova și ai Direcției de Sănătate Publică Dolj au confirmat că băieţelul de trei luni era grav bolnav, nu tolera laptele matern și era foarte slăbit. Ulterior s-a confirmat și diagnosticul de rujeolă.
Băiețelul a fost internat la SJU înainte de Crăciun, după ce a fost transferat de la Spitalul Județean Târgu Jiu. „A fost trimis la spitalul nostru înainte de Crăciun. Era în stare gravă când a ajuns la noi. Avea sindrom de malabsorbţie (incapacitatea intestinelor de a absorbi în mod adecvat nutrienții din mâncare în vasele de sânge – n.r.), nu putea să fie hrănit cu lapte de la mamă. A fost stabilizat, însă pe 2 ianuarie starea lui s-a înrăutățit și a fost transferat pe Secția de Terapie Intensivă. Pe 3 ianuarie a intrat în stop cardio-respirator și a decedat“, a spus dr. Bogdan Fănuță, managerul SJU Craiova.

„Există posibilitatea să fi luat rujeola din spital“

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Dolj au demarat o anchetă epidemiologică pentru a stabili dacă bebelușul s-a îmbolnavit în unitatea medicală craioveană. Managerul spitalului spune că nu este exclus ca bebelușul să fi contactat rujeola din spital. „Există posibilitatea să fi luat rujeola din spital. În acest moment, mai avem un copil de un an și o lună cu rujeolă. Copilul se află internat la Reanimare și a fost adus ieri (joi – n.r.) în spital. Copilul nu este vaccinat. Copiii pot contacta boala unii de la alții chiar și în spital, pentru că ei atunci când ajung la Pediatrie au la început febră, vărsături, și nu îți dai seama că este vorba de rujeolă decât atunci când apar bubele“, a explicat managerul Spitalului Județean Craiova.
Reamintim că la jumătatea lunii decembrie o fetiță din Craiova în vârstă de un an a murit din cauza rujeolei. În plus, în ultimele două săptămâni, cazurile de rujeolă din Dolj s-au dublat. De la 49 de cazuri, câte au fost înregistrate pe 15 decembrie, săptămâna trecută au fost raportate 110. Medicii fac apel către părinți să meargă să vaccineze copiii. Deoarece principala caracteristică a actualei epidemii de rujeolă este că afectează și copiii cu vârsta sub un an, Ministerul Sănătății a decis coborârea vârstei de vaccinare cu prima doză de vaccin împotriva rujeolei la nouă luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS