16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateGala persoanelor cu dizabilităţi

Gala persoanelor cu dizabilităţi

Dacă doriţi să prezentaţi povestea de succes sau impresionantă a unei persoane cu dizabilităţi sau să faceţi cunoscută o instituţie care s-a implicat în facilitarea accesului acestor persoane în spații publice mai aveţi la dispoziţie doar o zi pentru a le înscrie pentru selecţia celei de-a cincea ediţii a Galei Persoanelor cu Dizabilităţi, ce va avea loc la începutul lunii decembrie. Înscrierile pot fi făcute prin intermediul ONG-urilor care activează în beneficiul persoanelor cu dizabilități. Ultimele e-mail-uri conținând candidaturile vor putea fi trimise până pe 4 octombrie, ora 7.00. Competiţia este organizată de ActiveWatch și Fundația Motivation România şi cuprinde cinci secțiuni: „Oameni cu desăvârșire“, „Porți deschise“, „Angajatorii abilității“, „Comunică abilitatea“ și „Școala tuturor abilităților“. În perioada 6 – 26 octombrie 2014, intrând pe website-ul www.incluziune.org veţi avea şansa să votaţi persoana sau povestea ce vă va impresiona. În plus, aveţi şansa să votaţi coprezentatorul Galei, dintre trei cadidați propuși de organizatorii evenimentului. Candidatul care va strânge cele mai multe voturi va prezenta, alături de Cătălin Ștefănescu, ediția de acest an a Galei Persoanelor cu Dizabiliăți.
Secțiunea „Oameni cu desăvârșire“ promovează persoane cu dizabilități ale căror realizări în plan educațional/academic, în sport și în comunitate au dat la o parte barierele impuse de societate și au schimbat mentalități despre dizabilitate. Secțiunea „Porți deschise“ se adresează companiilor sau instituțiilor care și-au accesibilizat sediile sau au adaptat locurile de muncă pentru persoanele cu dizabilități. Rampele de acces, lifturile, semnalele sonore pentru nevăzători, site-urile accesibilizate, tehnologia asistivă sau toaletele accesibilizate sunt câteva din ceea ce presupune o accesibilizare corectă. Secțiunea „Angajatorii abilității“ premiază companii, organizații și instituții care angajează persoane cu dizabilități și se implică în incluziunea lor pe piața muncii. Această secțiune are ca scop încurajarea inițiativelor de angajare a persoanelor cu dizabilități pe piața liberă a muncii. Secțiunea „Comunică abilitatea“ se adresează comunicatorilor (jurnaliști, profesioniști în marketing și PR, organizații guvernamentale și neguvernamentale, companii) care promovează subiecte pentru conștientizarea problemelor, nevoilor și potențialului pe care le au persoanele cu dizabilități în societate, care promovează persoane model din această categorie sau care implementează platforme de comunicare sau campanii pentru respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilități sau care se adresează nevoilor acestora. Secțiunea „Școala tuturor abilităților“ promovează unități de învățământ de masă care au integrat persoane cu dizabilități și care au proiecte de integrare a copiilor sau tinerilor cu dizabilități în sistemul de învățământ de masă.
După încheierea perioadei de înscrieri, în săptămâna 6 – 12 octombrie, vor fi anunțați cei cinci nominalizați, care vor lua parte la eveniment. Anunțul câștigătorului va fi făcut în cadrul Galei Persoanelor cu Dizabilități.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS