5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateProgram de colectare a inhalatoarelor folosite, lansat în România

Program de colectare a inhalatoarelor folosite, lansat în România

Primul program-pilot de colectare a inhalatoarelor folosite direct de la pacienţi a fost lansat luni la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, informează agerpres.ro.

Programul are în vedere reducerea impactului de mediu provocat de depozitarea în natură a acestor deşeuri medicale cu potenţial poluator şi este implementat de GlaxoSmithKline în parteneriat cu farmaciile Dona, cu sprijinul Societăţii Române de Pneumologie, al Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, al Ministerului Sănătăţii, al Colegiului Farmaciştilor şi al Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

Durata programului-pilot, care se desfăşoară în Bucureşti în 80 de farmacii Dona, este de şase luni, la sfârşitul acestei perioade proiectul putând să fie generalizat la nivel naţional. În cadrul programului se colectează atât inhalatoarele cu aerosol presorizat dozat, cât şi cele cu pulbere uscată.
Astfel, pacienţii cu boli respiratorii pot duce inhalatoarele expirate sau folosite în farmaciile Dona din apropierea domiciliului, unde acestea sunt colectate pentru a fi ulterior eliminate definitiv printr-un proces de incinerare ecologică.
Persoanele care vor aduce inhalatoarele spre colectare vor primi pentru fiecare astfel de dispozitiv o apă de gură iar la trei inhalatoare colectate vor primi gratuit o cutie de Cetebe Immunity.
Programul lansat luni este implementat în 13 ţări din lume iar în Europa, România este a şasea ţară care îl va derula.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS