Tratarea răcelii fără medicamente

Autori


Medicamentele sunt foarte eficiente, dar au multe efecte secundare, mai ales la copii şi bătrâni sau persoane cu afecţiuni cronice. De aceea, încercaţi să vă bazaţi mai mult pe plante, începând de la primele semne sau simptome de răceală.

În fiecare an, răceala afectează milioane de oameni. Simptomele acestei banale viroze respiratorii se fac simţite timp de câteva săptămâni sau luni, mai ales în perioadele cu diferenţe mari de temperatură de la o zi la alta sau de la noapte la zi.

În tratamentul natural al răcelii este importantă respectarea a patru reguli esenţiale:

1. Consum optim de lichide: să nu subestimăm efectul benefic al celor doi litri de apă pe zi pentru scurtarea duratei bolii, apa fiind cel mai valoros aliment şi medicament totodată!

2. Odihniţi-vă suficient! Acordaţi astfel corpului repausul necesar ca să poată lupta cu boala şi, în acelaşi timp, încercaţi să munciţi într-un ritm mai puţin alert ca de obicei!

3. Îngrijiţi-vă cât mai atent! Nu uitaţi seara de băile calde cu sare de mare, băi de picioare cu săruri speciale sau de frecţiile cu alcool medicinal.

4. Aveţi încredere în natură. Încercaţi şi ceaiurile antigripale şi antitusive, uşor îndulcite cu miere. Consumaţi din abundenţă sucul proaspăt de lămâie ca atare sau ca adaos la supe calde de pui sau ceaiuri şi nu uitaţi că alimentele crude, proaspete sunt cel mai potrivit vaccin natural ce întăreşte imunitatea şi ne apără de răceală! Cel mai folosit medicament din lume, aspirina, a fost extras pentru prima oară din scoarţă de salcie. Avantajul faţă de aspirina sintetică este acela că salcia nu provoacă iritaţie gastrică şi, deci, sângerări secundare.

Întărirea sistemului imunitar

Organismul se apără şi se mobilizează spontan în faţa oricărei agresiuni din afară, inclusiv a virusurilor care produc răceala. Sistemul imunitar este o conexiune complexă de gânduri, emoţii şi sentimente, substanţe chimice, celule, ţesuturi şi organe care ne apără organismul de infecţii şi boli de tot felul, un fel de armată personală în lupta cu virusurile, bacteriile, paraziţii.

De multe ori este nevoie să ne ajutăm organismul să învingă boala şi cel mai bine este să luăm măsuri de precauţie sau prevenire!

Iată ce mai puteţi face pentru a ţine la distanţă cele mai frecvente dintre îmbolnăviri:


Mişcarea este cheia. Poate cel mai important element este mişcarea regulată, datorită beneficiilor pe care le are asupra sistemului imunitar. Completarea cu exerciţii simple de respiraţie ajută la oxigenarea şi buna funcţionare a organismului în ansamblu!

Controlul stresului. Stresul peste o anumită limită împiedică deteriorarea imunităţii provocate de un nivel crescut de stres şi creşte astfel apărarea împotriva bolilor!

Fără alcool şi mese copioase cu dulciuri şi grăsimi în exces. Consumaţi maximum un pahar de vin sau o bere pe zi, multe alimente crude, naturale, neprelucrate chimic sau termic, mese regulate, reduse cantitativ, multe fructe şi legume proaspete, salate de crudităţi, pentru a va întări sistemul imunitar!

Somnul vindecă. Dormiţi îndeajuns. Dacă vă odihniţi atât cât vă cere organismul, vă refaceţi mai repede şi scadeţi riscul ca boala să se complice şi să se agraveze!

Multă vitamina C. 180 mg de vitamina C zilnic creşte rezistenţa organismului la infecţii.

Prevenirea răcelii. În loc să luaţi medicamente după ce răceala s-a instalat, alegeţi un supliment nutritiv pe bază de echinaceea, măceşe şi aspirină naturală încă de la primele simptome!

Propolisul şi lăptişorul de matcă, un adevărat miracol. Descoperiţi virtuţile propolisului şi luaţi zilnic un preparat natural care vă va ajuta să ţineţi la distanţă infecţiile. 2-4 capsule de lăptişor de matcă pe zi fac minuni pentru sistemul imunitar şi cresc tonusul general al organismului.

Plante medicinale pentru tuse. Sunt recunoscute pentru calmarea tusei remediile naturale pe bază de lemn dulce, pătlagină şi valeriană.

Vaccinarea. Informaţi-vă despre vaccinuri. Pentru aceasta, consultaţi medicul ca să aflaţi dacă aveţi nevoie de vaccin pentru gripă, pneumonie şi alte infecţii.

Dr. Mariana Păsărescu, Compartimentul Pomovarea Sănătăţii, DSP DoljComenteaza acum

Un comentariu;

  1. Rodica said:

    deci sa fie clar, raceala = Virus, adica te pishi pe ele de antibiotice, merg doar anti-inflamatoarele. Orice doctor care isi merita titlul nu iti va prescrie antibiotice decat ca o ultima solutie. Paracetamol, Nurofen, multe lichide, stat la cald, dormit, odihna. Atat.

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 26 noiembrie 2010

Actualitate

» Handbal: Vasile Stângă nu va mai fi antrenorul echipei Energia Pandurii Târgu Jiu
» Subvenţia integrală RAT, anulată în 2011
» „Scorpionii“ căzuţi la Cincu vor fi înmormântaţi astăzi
» S-a privatizat primăria
» Trei proiecte cu fonduri UE pentru Băileşti
» Parlamentul decide luni soarta asumării lui Boc
» Gorj: Însoţitorii persoanelor cu handicap îşi vor primi banii
» Atenţie, companii! Un escroc pretinde că vă returnează impozitele
» Falsuri sub ştampila Primăriei Craiova
» Gorj: Caloriferele de la Şcoala in Glogova, elemente de decor
» Dolj: Maşina soţiei fostului subprefect, distrusă în parcare
» Craiova: Un adolescent vrea să trăiască pe propriile picioare
» Iarna s-a instalat la Rânca

Local

» Profesorii nu-şi mai asumă Pactul Naţional pentru Educaţie
» Costul medicaţiei românilor cu HIV – 50 de milioane de euro pe an
» Căldură în şcoli, frig în case
» Factura greu întreţinută
» Staicu, şah la Anghel
» Benzinăriile automate intră în România
» Şase ani de închisoare pentru Drăgan
» Chelu şi ai lui rămân în arest
» Frate de procuror, arestat la Craiova
» Cosmin Sandu s-ar fi sinucis…

Sport

» Piţurcă, doar o etapă
» Ultima impresie contează
» Frăţică: Vrem măcar patru puncte din ultimele două jocuri
» Mladen, în sferturile Cupei Italiei
» Cîrţu, demis de la CFR
» Cum mută Piţi?
» Scoţienii cer arbitri străini
» Ştefan Radu scapă de operaţie
» Serena nu serveşte la Melborne
» Hănescu vrea în top 20 ATP
» Baschetbaliştii de la SCM-U joacă astăzi cu Braşov
» Prinţul William susţine candidatura Angliei la CM 2018

Bani & Afaceri

» Belvedere către podul de peste Dunăre
» Scurte ştiri
» Salariul minim – 670 de lei. Creşte presiunea pe firme

Sanatate

» Coplată la medic, de anul viitor
» Tratarea răcelii fără medicamente
» Ritmul cardiac normal

Magazin

» „Religia în formare“
» Fereşte-te de radar!
» Agenda evenimentelor
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Ia te uită
» Horoscop
» Cinci oraşe pentru inspiraţia artistică

Opinii

» Război mamelor

Top