5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatatePepenele protejează rinichii

Pepenele protejează rinichii

Pepenele verde conţine multă apă şi elemente nutritive care ajută la buna funcţionare a rinichilor, organelor sexuale şi pancreasului.

Pe cât de delicios, pe atât de bun pentru sănătate. Acesta este pepenele verde (Citrullus lanatus), folosit de medicina naturistă pentru boli de rinichi, hipertensiune arterială, degenerescenţă maculară, impotenţă sau diabet.
Conţinutul mare de apă din pepenele verde, de aproximativ 90%, provoacă urinarea frecventă, ceea ce ajută la „spălarea“ rinichilor. Mai mult, este folositor pentru reducerea concentraţiei de acid uric din sânge, scăzând astfel şi riscul producerii de calculi renali.
Pepenele verde aduce un aport de minerale (sodiu, potasiu) şi vitamina B6, utilă pentru menţinerea sănătăţii creierului, şi ajută la scăderea tensiunii arteriale.
Pepenele verde este ideal pentru reducerea temperaturii corpului, de aceea este alimentul ideal în perioadele de caniculă, asigurând un aport important de apă. El conţine beta caroten, un element de care avem nevoie pentru a ne păstra acuitatea vizuală şi pentru a preveni apariţia unor boli cum ar fi degenerescenţa maculară, sindromul ochiului uscat sau glaucomul. Arginina, prezentă în pepene, este o substanţă benefică pentru tratarea disfuncţiilor erectile.
Seminţele de pepene verde sunt o sursă excelentă de proteine (35%), ulei (50%) şi fibre (5%), magneziu, fier, calciu, fosfor şi zinc.

Remediu împotriva cancerului colorectal

Pepenele verde conţine şi substanţe cu efect antioxidant – vitamina C, betacaroten, licopen – care previn bolile de inimă, cancerul şi alte afecţiuni cronice.
180 de grame de pepene verde conţin între 8 şi 20 de miligrame de licopen, un carotenoid cunoscut pentru efectele sale puternic oxidante, care îl recomandă pentru prevenirea cancerelor de prostată, sân, endometru, plămâni şi colon. Licopenul se găseşte în toate fructele colorate în roşu, cu excepţia căpşunelor.
Un studiu publicat în Jurnalul American de Nutriţie a demonstrat efectele anticancerigene ale pepenelui verde. Oamenii de ştiinţă au găsit la pacienţi cu adenom colorectal un tip de polip care este precursorul celor mai multe cancere colorectale şi un nivel cu 35% mai scăzut de licopen în sânge comparativ cu subiecţii testaţi care nu aveau polipi. Şi nivelul de betacaroten din sânge era cu 25% mai scăzut la pacienţii cu adenom colorectal.
Cercetătorii au ajuns la concluzia că nivelul scăzut de licopen creşte cu 230% riscul de cancer colorectal, în timp ce fumatul creşte acest risc cu 302%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS