10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateProduse naturiste pentru ficat

Produse naturiste pentru ficat

Remediile naturiste ajută la regenerarea celulelor hepatice bolnave, detoxifierea ficatului în cazul unor intoxicaţii cu substanţe dăunătoare sau protejează ficatul de acţiunea nocivă a unor medicamente, fără să provoace efecte secundare.

Plantele medicinale sunt folosite de sute de ani pentru tratamentul afecţiunilor hepatice. Le prezentăm în continuare pe cele mai cunoscute.
Rostopasca este folosită ca adjuvant pentru bolnavii cu hepatită acută sau cronică. Ea conţine chelidonină, care ajută la detoxifierea ficatului.
 Se prepară o infuzie din o linguriţă de plantă la o cană de apă din care se bea câte o gură la fiecare trei ore. Rostopasca are efect tonic şi regenerator, stimulează secreţia biliară şi favorizează eliminarea bilei.
Anghinarea conţine o substanţă numită cinarină, care are efect hepatoprotector, protejând ficatul împotriva substanţelor toxice din coloranţii şi conservanţii prezenţi în alimente. Anghinarea este eficientă în prevenirea cirozei şi în tratarea hepatitelor, dar şi în menţinerea unui nivel scăzut al colesterolului în sânge. Pentru tratament se foloseşte sub formă de infuzie obţinută din o linguriţă de frunze la un sfert de litru de apă. Se beau două căni pe zi.
Gălbenelele conţin numeroase substanţe cu efecte antiinflamatorii, coleretice, de mărire a secreţiei biliare şi cicatrizante prin stimularea circulaţiei sângelui la nivelul ţesuturilor. Sunt utilizate intern în dischinezii biliare şi în ameliorarea hepatitei cronice evolutive. Pentru un efect mai accentuat, gălbenelele se folosesc în amestec cu sunătoare, în proporţii egale.
Armurariul conţine silibină, o substanţă cu rol protector eficientă în prevenirea insuficienţei hepatice acute şi cronice. Planta are calităţi diuretice şi calmează durerile de cap provocate de afecţiunile biliare. O cură cu infuzie de armurariu durează două săptămâni. Se consumă trei căni pe zi, una cu o jumătate de oră înainte de micul dejun, iar celelalte două după masa de prânz, respectiv cină.
Păpădia conţine substanţe care protejează ficatul şi ajută la reglarea tranzitului intestinal, implicit la eliminarea toxinelor din organism.
Brusturele conţine inulină, care reglează nivelul colesterolului din sânge, uşurează digestia şi contribuie la eliminarea toxinelor din corp.
Socul are efecte diuretice şi ajută la eliminarea toxinelor din corp prin transpiraţie. În felul acesta este ajutat ficatul.
Trifoiul roşu se foloseşte singur sau în combinaţie cu brusturele şi măcrişul galben la tratarea erupţiilor pielii cauzate de afecţiunile hepatice.

Preparate

În plafare se găsesc şi produse naturiste obţinute din amestecuri de plante.
Denoxinalul este un supliment alimentar obţinut din extracte de chlorella, brusture, păpădie, trifoi, armurariu, usturoi şi pectine. Produsul are un efect complex de detoxifiere a ficatului şi reglare a nivelului de colesterol şi zahăr din sânge.
Capsulele de anghinare conţin un extract din această plantă, care ajută la reglarea nivelului de grăsimi din sânge (colesterol şi trigliceride).
Hepatobilul este alt produs realizat din extracte de boerhaavia diffusa, solanum nigrum, andrographis paniculata, tecomella undulata şi tamarix gallica. Produsul are, potrivit indicaţiilor producătorului, efecte antivirale, antitoxice şi de regenerare a ţesutului hepatic.
Tonus detoxification este un produs pe bază de extract de ridiche neagră, morcov şi lămâie cu efect de detoxifiere hepatică.
Hepasilul conţine capsule cu extract de armurariu. Protejează ficatul de efectele radicalilor liberi şi previne apariţia calculilor biliari.
Cătinofortul conţine extract de cătină, util în afecţiuni ale ficatului şi căilor biliare, pentru reducerea nivelului de colesterol. Stimulează eliberarea acizilor biliari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS