13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMachiaj pentru adolescente

Machiaj pentru adolescente

Orice adolescentă experimentează diverse variante şi stiluri de machiaj, dar pentru că tenul adolescentin este extrem de sensibil şi predispus la anumite afecţiuni, este recomandat ca produsele de machiaj folosite să fie nonalergenice.

Pentru mascarea imperfecţiunilor şi pentru a sublinia trăsăturile feţei vă recomandăm să folosiţi numai fonduri de ten neuleioase. Aceste produse sunt în general geluri special create pentru tenul gras şi conţin alcool sau extracte de hamamelis, care ajută la echilibrarea nivelului de sebum. Este recomandat ca adolescentele să evite pe cât posibil produsele cosmetice pe bază de apă, întrucât acestea conţin un ulei special, menit să asigure aderenţa fondului de ten, dar care îngraşă foarte mult pielea. Înlocuiţi acest tip de produse cu unele fără uleiuri, care contribuie la tratamentul acneei prin acţiunea acidului salicilic sau extractului de arbore de ceai pe care îl conţin.

Fardurile cu textură cremoasă, fie că este vorba de farduri de pleoape sau de obraz, dar şi rujul ori glossul lichid, sunt produse foarte uleioase, care pot înrăutăţi problemele tenului. Cea mai bună opţiune o reprezintă fardurile pudră şi rujurile solide. Cât despre rimel, puteţi alege oricare dintre zecile de variante, pentru volum sau pentru alungirea genelor, rezistente sau nu la apă, negre sau colorate, însă trebuie să ţineţi seama de faptul că pentru a şterge un rimel care rezistă mai mult pe gene este nevoie de un demachiant mai gras, pe bază de ulei. Pentru demachiere, încercaţi să folosiţi un produs potrivit nu doar pentru ochi, ci şi pentru faţă, care să nu conţină ulei şi să nu astupe porii. Înlocuiţi periodic rimelul, pentru că bacteriile se adună pe perie în mod frecvent şi riscaţi să faceţi o infecţie la nivelul pleoapelor.

 

Machiajul şi îngrijirea buzelor

 

Rujurile sau glossurile de pe piaţă sunt o adevărată tentaţie, ţinând cont de nuanţe şi texturi. Problema cu rujurile lichide este că ele conţin foarte multe uleiuri, care le fac atât de moi şi strălucitoare, iar din această cauză toate glossurile au tendinţa să se întindă. De aceea, pentru ca machiajul buzelor să dureze mai mult, aplicaţi fond de ten şi conturaţi-vă buzele cu un creion dermatograf (în aceeaşi nuanţă cu glossul), acesta din urmă va împiedica întinderea rujului şi nu va fi nevoie să vă împrospătaţi machiajul din oră în oră. Acum, odată cu venirea toamnei, buzele sunt şi ele afectate de frig. Buzele se deshidratează din cauza aerului uscat de afară şi a sistemelor de încălzire din interior. Soluţia este aplicarea strugurelului, întrucât acesta conţine ceară de albine, uleiuri din plante, dar şi substanţe de protecţie solară şi, în plus, au diferite arome. Totuşi, nu este recomandat să folosiţi prea des strugurelul, pentru că buzele devin „dependente“ de acest produs şi nu se vor mai hidrata în mod natural.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS