17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateVitaminele previn reumatismul

Vitaminele previn reumatismul

Medicii specialisti in sanatate publica sustin ca aparitia reumatismului poate fi prevenita, consumând legume si fructe proaspete bogate in vitaminele A, C si E.


Fructul de avocado, nucile proaspete si uleiul de masline furnizeaza vitamina E, iar cerealele integrale, ouale si fructele de mare contin acizi grasi omega-3, care au efect antiinflamator.


„Afectiunile in care durerea este resimtita in muschi pot fi ameliorate, de asemenea, prin administrarea de suplimente de seleniu si de vitamina E. Un studiu efectuat de americani a aratat ca acesti doi nutrienti pot reduce durerea musculara severa, contractura si junghiurile. Alte studii au descoperit ca uleiul de peste scade nevoia de medicamente antialgice“, sustine dr. Mariana Pasarescu, medic primar sanatate publica.


Ce este de fapt reumatismul?


Reumatismul nu este o boala in sine, desi este privit ca atare. Termenul de reumatism este folosit de fapt pentru a descrie o multime de afectiuni in care apare durere, cu sau fara semne de inflamatie, in articulatii, muschi, tendoane si tesut conjunctiv. Persoanele care se plâng ca au reumatism pot avea de fapt o paleta larga de afectiuni, de la poliartrita reumatoida la fibrozita sau lumbago.


Persoanele care simt dureri dupa ce au iesit prin ploaie si cred ca sufera de reumatism, in realitate poate fi vorba de o boala numita fibrozita, destul de frecventa despre care insa se stiu foarte putine lucruri. Fibrozita este declansata de umezeala si afecteaza tesutul conjunctiv al muschilor care se inflameaza si produc multa durere. Este cel mai adesea resimtita in zona inferioara a spatelui, la umeri si la gât.


Calmarea durerii


Un tratament eficient si cu efect rapid consta in aplicarea unei sticle cu apa calda sau a unui prosop cald pe zona dureroasa. In cazul oricarei dureri musculare severe, repausul este cea mai indicata masura. Daca durerea nu dispare sau reapare dupa o perioada de timp, cea mai buna solutie este o vizita la medicul de familie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS