10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăOpiniiSubiecte inventate

Subiecte inventate

În urmă cu ceva vreme, pe 10 iulie, într-un cotidian regional fondat de acţionarul principal al Universităţii Craiova s-a publicat un articol în care subsemnatul am fost acuzat, printre altele, că l-aş fi instigat pe tatăl fotbalistului Cosmin Gîngioveanu să organizeze conferinţa de presă în care acesta a vorbit despre cazul lui Cosmin. Tot în acel articol, autorul a acuzat redacţia ziarului, Departamentul sport al GdS, că urmăreşte destabilizarea echipei. Toate aceste informaţii, cât şi altele din articolul respectiv („Avocatul diavolului“) sunt invenţii, aberaţii. Autorul articolului va trebui să probeze acele afirmaţii.
Lipsit de argumente şi probe, autorul articolului continuă să mă atace, publicând recent încă o aberaţie. De astă dată, sunt catalogat drept „stelist“ pentru simplul fapt că am publicat un interviu cu fostul jucător şi antrenor al Universităţii Craiova şi al Stelei, Victor Piţurcă! Vina mea, ca redactor, este că i-am adresat o întrebare lui Piţurcă neconformă cu ideile ziaristului de la cotidianul regional de care vorbeam… Deşi nu sunt craiovean şi am simpatizat, în tinereţe, cu UTA, din 1973 însă echipa mea de suflet este Universitatea Craiova, căreia i-am dedicat vreo patru cărţi „obscure“ – cum mi le-a catalogat, cu gingăşie, autorul articolului „Avocatul diavolului“.
Într-un oraş în care Oblemenco a fost catalogat „retardat şi beţiv“ (într-un alt cotidian regional), ce mai contează că un redactor de la GdS este făcut golan, instigator, stelist, mercenar ş.a.m.d. Este Craiova noastră dulce-amară…
Încă o precizare despre un subiect sensibil, deoarece este vorba de marele Ilie Balaci. De Sfântul Ilie, acesta a declarat următoarele: „A apărut într-un cotidian local, Gazeta de Sud, un interviu cu mine, în care eu aş fi învinuit actuala conducere de ratarea calificării în Europa. Vreau să vă transmit că acel interviu a fost inventat. Eu niciodată nu am declarat aşa ceva, fiindcă ar fi fost ca şi cum m-aş fi acuzat pe mine însumi“ (citat de pe site-ul clubului).
Balaci face referire la un articol publicat în Gazeta de Sud din 12 iunie, sub semnătura colegului Lucian Cazan, imediat după meciul Universitatea – FC Vaslui 0-1. „Fost component al Craiovei Maxima, în prezent manager general al Ştiinţei, Ilie Balaci era ieri foarte afectat de faptul că echipa din Bănie a ratat calificarea în Europa League, deşi, la un moment dat, s-a aflat foarte aproape de acest obiectiv. «Să răspundă cei care se ocupă de destinele acestui club! Eu sunt implicat prea puţin în luarea deciziilor», a răbufnit Ilie Balaci pe craiovamaxima.ro, recunoscând indirect că Adrian Mititelu, şeful grupării craiovene, l-a ţinut la club mai mult pentru imagine.
De altfel, Balaci a anunţat că este gata să părăsească Ştiinţa în cazul unei oferte de a antrena, existând mari şanse să ajungă din nou în ţările arabe, unde a obţinut rezultate notabile“.
Cu alte cuvinte, GdS a precizat sursa de unde a citat declaraţia lui Ilie Balaci, lucru verificabil pe site-ul craiovamaxima.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS