17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024

Iernăm bine

Mă aşteptam la mai mult de la meciul Craiova – Steaua de vineri (scor 0-0), ţinând cont că ambele echipe aveau în componenţă jucători tehnici, inventivi. Motivaţia şi orgoliul din fiecare s-au limitat însă numai la forţă şi la oprirea jocului combinativ cât mai departe de poartă. De aici a ieşit un meci cu multe obstrucţii şi faulturi. Cred că pentru noi, craiovenii, este bine că jocul s-a terminat aşa. Am acumulat încă un punct şi am revenit pe locul trei. Pentru Steaua, însă, a fost un punct insuficient, ţinând cont de obiectivul ei. Îi transmit să aibă grijă astăzi contra lui Bayern şi să nu ne facă de ruşine, că am trecut şi noi (Universitatea) pe la ei (scor 1-1). Nu pot să nu remarc şi publicul oltean, care vineri a fost de Liga Campionilor.
Trecând la cealaltă formaţie olteană, Pandurii, aceasta a jucat în faţa campioanei CFR Cluj ca o mare echipă şi nu s-a pus nici o secundă la îndoială cine va câştiga (scor 2-1). Elevii lui Cîrţu au făcut o primă repriză foarte bună ca joc şi ca rezultat, 2-0, goluri marcate din acţiune de Florin Stângă. În partea secundă, gorjenii au părut puţin relaxaţi, probabil din cauza scorului. Au rezolvat însă problema printr-un joc bun de contraatac, terminând chiar în presing minutele de prelungiri. Clujenii n-au arătat nimic în acest joc, dar sper ca în Liga Campionilor să le vedem adevărata faţă. Până atunci, putem spune că pandurii i-au aşezat la masa tăcerii.
Braşov – Dinamo 2-0. Pentru braşoveni, totul a fost ca la carte. Adică zăpadă, frig şi, bineînţeles, fotbal. Elevii lui Lucescu junior au demonstrat că sunt o echipă bună, cu fotbalişti care ştiu joaca. Scorul putea fi şi mai mare după cum au decurs lucrurile în teren. Vorba lui Giovanni Becali: pe Dinamo a părăsit-o şi norocul. Cred că face referire la faptul că dinamoviştii nu au jucat nimic de la începutul campionatului, dar au adunat puncte cu şansă şi noroc. Ăsta-i fotbalul, nu tot timpul ţine cu cei buni.
Rapid – Vaslui 2-2. Rapidiştii au început jocul foarte bine şi i-au surprins pe vasluieni, gol marcat în primul minut de Maftei, din lovitură liberă. Ostilităţile au continuat în aceeaşi notă până la pauză, gazdele mai înscriind o dată, prin Spadacio. De la cabine au ieşit parcă alte echipe. Rapid – moale şi lentă, Vaslui – energică şi inventivă. Moldovenii au dansat în Giuleşti şi s-a văzut pe tabelă, Genchev şi Burdujan aducând un punct meritat Vasluiului.
Buzău – Iaşi 1-1. Modestia ambelor echipe le dă voie să aspire la un campionat mai bun la anul, în eşalonul secund.
Argeş – Galaţi 3-2. Un meci frumos, ambele echipe au jucat deschis. Victorie mare a piteştenilor contra unei formaţii care poate bate pe oricine în Liga I, dar care în acest joc a fost neglijentă (Oţelul a condus cu 2-0).
Urziceni – Timişoara 1-1. Liderului i-a lipsit şansa. Nu am crezut, până la fluierul arbitrului, că gazdele se vor poticni la acest meci. Timişoara a fost o echipă obosită, dar norocul i-a surâs. Jocul trebuia să se termine cu victoria Urziceniului la trei-patru goluri diferenţă. Oricum, Unirea a rămas lideră, însă ultima etapă a turului va aduce răsturnări în partea superioară a clasamentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS