25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăOpiniiDorinţă, nu şi putirinţă

Dorinţă, nu şi putirinţă

Probabil că se va scrie mult despre acest 2-2 România – Franţa, un egal cât… o înfrângere pentru naţionala noastră. După primele 17 minute de joc, credeam că visez, tricolorii lui Piţurcă dansând printre „cocoşii galici“. La 2-0, scor periculos în fotbal, s-a văzut valoarea Franţei, abia atunci, probabil, jucătorii lui Domenech şi-au amintit că în palmaresul lor figurează un titlu de campioni mondiali şi altul de europeni şi ne-au dominat la absolut toate capitolele, demonstrându-ne că nu este suficient să ai dorinţă, ci trebuie şi putirinţă, ca să mă exprim mai neaoş. Vreo 70 de minute, pe stadionul din Constanţa a cântat numai „cocoşul galic“!
După acest semieşec, probabil că mulţi „specialişti“ români vor pune din nou tunurile pe selecţioner. Realist vorbind, cu ce este vinovat Piţurcă? Croitorul face haine din stofa care i se pune la dispoziţie, aşa şi Piţi: ăştia sunt jucătorii, asta-i aria de selecţie posibilă, asta a fost valoarea galonaţilor Mutu, Chivu, Lobonţ şi ceilalţi la ora jocului. Lobby a salvat echipa în câteva momente, dar golul primit de la 35 de metri este impardonabil pentru valoarea lui! Ce să fi făcut Piţi în plus? Multă lume se aştepta ca România să piardă, aşa că totuşi să luăm partea plină a paharului. Am căzut şi fizic, iar jucătorii convocaţi la echipa naţională în acest an 2008 nu strălucesc pe măsura renumelui lor.
N-am pierdut încă războiul, anul 2009 este însă decisiv pentru calificarea la CM 2010, cât şi pentru soarta lui Piţi. Fără paşi greşiţi!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS