Geoană grandshow

Autori


Ca pe vremea când se găsea la putere şi dicta din greu, PSD&Geoană a cucerit ca o armată de ocupaţie mai toate televiziunile „manu militari“, şi cu biştarii au oferit un spectacol di granda. Majorete, baloane, sclipiciuri, culorile consacrate, cântece, muzici, tot ce vrei, bufet asortat. Apariţia lui Costel Busuioc cu Iliescu, Geoană&Co în spatele lui îngânându-l amintea de cele mai bune momente din filmele lui Fellini. Am râs cu lacrimi. Nu şi militanţii aduşi de departe să umple Romexpo până la refuz. Totul a fost lucrat până la detaliu. Micii, muştarul, cola, closetele ecologice, apa minerală, tricourile, eşarfele, autobuzele, camerele la hotel şi bannerele cu „trăiască ai noştri“ – peste tot. Dar spectacolul nu ar fi fost complet dacă nu ajungea la masele largi populare. Aşa că au fost aliniate la raport câteva televiziuni mai slabe de înger, s-a negociat din greu şi s-a căzut la pace. Minutul TV e scump. Comedia de la PSD a fost ca în Obor, în copilăria mea: spectacolul inegalabil, formidabil, femeia cu trei capete, piticul cocoşat şi pantera cu picioare de elefant! PSD s-a bucurat de atenţia extrem de amabilă – în manieră propagandistică utecistă – din partea mass-media, în direct la ore de vârf. Congresul nu a fost organizat pentru pesedişti, cum ar crede naivii, ci pentru telespectatori. Cei prezenţi în sală au fost folosiţi gratis ca figuranţi într-un spectacol de mare montare. Vodevilul a stricat după-amiaza de sâmbătă a câtorva milioane de telespectatori. Inspiraţii au plecat de acasă, ceilalţi au privit canalele de film şi sport. Ideea era să arate abonatului TV forţa PSD şi pe inegalabilul lui lider, viitorul prim-ministru Mircea Geoană. Aveai impresia, urmărind show-ul, că este o manifestare de celebrare a victoriei în alegeri şi nu lansarea campaniei. Grăbiţi sunt unii! Graba asta de a fi prim-ministru a dus PSD-ul la ideea suspendării şi a referendumului contra-Băsescu, pe care cei din PSD erau siguri că îl vor câştiga. Şi asta numai pentru ca Geoană să se vadă odată la Palatul Victoria. Preţul politic plătit e cam scump, dar ne spune multe despre riscurile de care este capabil Geoană când îşi pune în cap ceva. Şi ambiţiile lui sunt mari. Poate acest Tony Blair de Dâmboviţa – pe drum – îngroapă şi PSD-ul!  

Sâmbătă, la TV, parcă era Convenţia Democrată din SUA, cu Geoană în rolul lui Barack Obama adresându-se fiebinte naţiunii, stârnind entuziasmul alegătorilor şi fanatismul militanţilor. Modelul show-ului de la Romexpo a fost copiat până la detaliu de acolo. Geoană are şi experienţa a opt ani de ambasadă la Washington, apoi patru ani ca ministru de externe, aşa că ştie cum e afacerea asta. Crede că se apropie de putere, că va fi viitorul prim-ministru, visul lui cel mai puternic, o obsesie, şi pare a scăpa hăţurile. Deja nu îi mai ajungi la nas! Deja serbează o victorie, în loc să lanseze partidul într-o lungă şi dură campanie. În plus, show-ul de sâmbătă nu a fost pentru partid. Aşa-zisul „Congres extraordinar PSD“ a fost un spectacol dat în folosinţa exclusivă a lui Geoană, care trebuia împăiat, suit pe soclu. Cultul lui Geoană s-a lansat sâmbătă. Şi Năstase s-a crezut nemuritor. De când a fost ales preşedinte al PSD, în aprilie 2005, Geoană nu a fost niciodată sigur de scaunul lui. Cum e temător, în loc să conducă partidul, a suflat zilnic în iaurt, încercând să navigheze printre diverse grupuri şi lideri, făcându-se mic, mic de fiecare dată, ca să îi mulţumească pe toţi. Geoană va rezista ca şef PSD până când va apărea un contracandidat care să mulţumească mai multe grupări din partid. Are nevoie ca de aer de o victorie în noiembrie. Crede că deja o are, pentru că se uită în sondaje contrafăcute. Acum, Geoană este cel mai mic numitor comun în PSD. Atât. 
Comenteaza acum

13 Comentarii

 1. Victor Socolovici said:

  Domnule Tanase,

  Tocmai savuram o replica a fostului presedinte al Frantei, Jacques Chirac, care zicea cam asa:,,capitalismul dus la extremeeste mai periculos decat comunismul!”.
  Facand o paralela intre campania electorala americana democrata si cea social-democrata romana, prevedeti oare catastrofa ce se va abate(a cata oara?) asupra Romaniei?
  In lume nimic nu mai e sigur!
  Si ma simt din ce in ce mai incurcat in promisiuni electorale americane, canadiene (voi vota pe 14 octombrie 2008) romanesti.
  Toti promit cerul si pamantul, marea cu sarea, fluvii de miere si munti de gogosi!
  Pana la urma vor invinge unii ca asa e in alegeri.Dar lumea continua sa piarda si sa se stinga!
  De vreo 20 de ani uriasii cu piciaore de lut si cap de gamalie au inceput sa cada!Azi e randul uriaului financiar american sa muste pamantul.
  Cine urmeaza daca alegem sau ne lasam condusi de capete de gamalie?

 2. trotineta Fraud said:

  nu fii naiv dle Socolovici:” Votati pe cine va dam noi” e o alta vorba MARE spusa pe acest forum! acesti “colosi” carora le-a venit rindul sa muste din pamint nu sint greseli financiare: se joaca Monopolly de mai bine de 100 ani cu noi! Este Endgame (inca nu l-am vizionat) cum spune Alex Jones la care trebuie sa dam dreptate celor care il ataca dar si lui! S-a ajuns la “mingea de set” si noi nu sintem in teren nici sa adunam mingile! McCain si Barack Hussein Obama?!!! ASTA NUMITI ALEGERE? “Obositului” ii mai sta bine cu cipilica da´ Husseeeeiiiin!!! 🙂

 3. mom said:

  ca pe timpul comunismului…ovati i, urale, aplauze, pancarde,..pupaturi cu Nastase, vai ce scarbos!…si imoral!..sarutul lui Iuda!….pana cand vom fi intoxicati cu asemenea spectacole de prost gust???..ar trebui introdusa cenzura vietii politice,..sa nu ne mai asa de prosti!…cine ar mai votata mafiotii-mafiotilor? ??..doar niste prosti!..si ei au dreptul la o optiune,.prosti, dar multi!

 4. Hitler said:

  Dacă Geoană nu este pe placul unor psd-isti atunci îi propun domnului Tanase sa ” cânte ” ceva în favoarea lui Mitrea , Ponta s-au Şerban Nicolae poate au mai mare succes şi nu au fost şcoliţi peste ” baltă ” ca Geoană, din păcate nici la Moscova că tot se lega ceva de ei.

 5. ????????!!!!!!!!!!! said:

  Cata manie proletara.Ce risipa de epitete si comparatii.Atat pt autor cat si pt hitler mi se pare potrivita o intrebare;stiti prin ce se deosebeste o gaina?Are ambele picioare identice,mai ales dreptul.Asta este si cu politica damboviteana.Daca era spectacolul pdl-ului nu mai era nici imoral,nici grotesc ci sublim si o adevarata desfasurare de forte,menite sa ne duca pe drumul cel bun.Se mai pare ca singurele sondaje “cinstite”sunt cele facute de patronul domnului tanase alea care il dau pe basescu castigator cu 70%,pe “draga stolo”pe primul loc si pdl-ul pe la vre-o 60%.Pentru hitler este scarbos ca se pupa nastase cu geoana,dar il trec lacrimi de fericire cand se pupa base cu stolo.Hitler este o persoana particulara care isi da,ca noi toti,cu parerea pe forum,dar tanase……..tanase ar trebui sa fie un ziarist serios si echidistant,care sa ne prezinte circul din politica tuturor partidelor,nu sa proslaveasca micul dictator incercand sa ne arate ca este “perfect”in timp ce altii sunt draci si mai merg si cu coarnele la vedere.De acord,este circ,dar este un circ general.Se duc pe diverse manifestari o groaza de bani,dar asta fac toate 3 partidele mari si a facut-o la randul lui si un partid,decedat acum,foarte drag domnului tanase.Si apoi,ce limbaj de ziarist cu experienta este asta?”bistari”,”n u-i mai ajungi cu prajina la nas”.Cat despre televiziunile alea mai slabe…sunt cumva alea care bat realitatea zi de zi?

 6. VT said:

  Pina mai ieri , iesea “pe sticla”, ministrul Borbely si spunea catre Primarii sa gaseasca teren si va incepe sa construiasca deja 200.000 locuinte ( comentariile cu terenul dat tiganilor din craiova , in Hanul Rosu ) , acum , apare Geoana cu promisiuni electorale de 1.000.000 locuinte in urmatorul mandat , in care e si vede Premier !! Chiar ne sfideaza cu atit tupeu si uita ca a spus cu aceiasi gura cu care minte si acum ,cum a trecut locuinta luata din fondul locativ de sta la copii si beneficiaza ilegal de alta !! ( ce tot il “acopera” Corlatean , cum ca e vila de protocol pentru demnitar ..!~ ?) Ca si celalalt luptator impotriva coruptiei – Basescu – , cind el in vremea CDR-ului , impreuna cu Berceanu si altii ca si ei , ai dat declaratii in fals , prin care spuneau ca stau cu parintii in Bucuresti , pentru a beneficia de locuinte din fondul locativ de stat Ati uitat de actiunea “Apartamentul” , de pe vreea lui Ciorbea , cind l-au dat afara pe Valerian Stan , care a demascat asemenea abuzuri ?! Apoi , , marele “luptator” impotriva coruptiei , ia ilegal casa din Mihaileanu si , vezi Doamne , ca si Presedinte , are …IMUNITATE !!! Cit de prosti ne iau si uite cum in sondaje apare PDL-ul lui Basescu , Berceanu et co , cu procente de peste 35% !! VOTATI-I , CA MERITA !! Si daca tot aveti de gind s-o faceti , ii meritati si Dvs. !!

 7. altul pt VT said:

  Si ce ai tovarase cu PDL-ul , esti ofticat pe procentele lor ? Pai nu crezi ca merita mai mult decat acesti neocomunisti , care conduc si acum tara , beneficiind de un guvern si un premier slab dar bolnav de putere. Uitate si tu cate fonduri aloca discretionar catre administrtii conduse de oamenii lor din partid si dumirestema si pe mine daca este corect. Nu cumva se traieste si se face administratie pentru doua categorii de romani (ai lor PSD+PNL) si restul lumii. Ia vezi ce face consiliul judetean si conducerea lui , pentru ce cetateni din Dolj face administratie , pentru ei si restul lumii .

 8. VT said:

  Nici pe departe nu “tin” parte vreunei formatiuni politice , toate -s la fel , ce , la PDL nu-s neocomunisti ? E adevarat cu acordarea discretionara a fondurilor si , ca un exemplu , in premiera , (poate aude cine trebuie ! ) , ia sa se faca o o extrem de urgenta si amanuntita verificare ( ATENTIE , ZIARISTI DE INVESTIGATII !) la comuna Intorsura , sa vedeti ca , DIRECT , printr-o firma ( ghici , a cui din CJ Dolj ?!) , au fost alocate citeva sute de milioane bune , Primariei !! deci , direct de la Guvern , la ….”SURSA” !!!

 9. Craiovean get-buget said:

  desfid pe oricine din orasul asta sa imi arate 1 (UN!!)partid politic neinfestat de corupti si interesati ai momentului,sau demagogi!!

 10. Craiovean get-buget said:

  daca solicitarea mea a fost luata in serios-sper!-de forumisti,nu ma mira atita tacere!

 11. Craiovean get-buget said:

  pai,specificai si de demagogi,am vazut ca stie sa citeasca….

 12. carcotas pentru Craiovean said:

  Nu are cine sa-ti arate asa ceva deoarece,pentru ca si fiindca nu exista nici un partid in care sa nu fie comunisti,nici un partid fara hotii lui,nici un partid fara spagarii lui,nici un partid fara coruptii lui si nici un partid fara hahalerele lui,fara nesimtiti lui.E drept ca pestele de la cap se impute si imputiciunea asta a cam ajuns pana in varful cozii.

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 30 septembrie 2008

Actualitate

» „Tun imobiliar“ în cercetare
» Liberalii din CJ Gorj, specialişti în CA-uri
» Pirelli continuă investiţiile în România
» Distrigaz ameninţă statul

Local

» Ne vedem în Valea Roşie!
» Se desfiinţează plafoanele la medicamente
» ISJ caută din nou directori de şcoală
» Valentin şi Raluca Bîrţan vor avea o familie nouă
» Profesorii pensionari vor ore la catedră
» Oltenii nu sunt interesaţi de fondurile europene
» Locuitorii din Ocne vor avea apă din octombrie
» Valutistul carbonizat, cămătar nemilos
» CE vrea mărirea concediului de maternitate
» Bunic prădat de nepot
» Alarmă falsă cu bombă la tribunal
» Parlamentul, în vacanţă electorală
» Cu tirul în copac
» Maşini moderne pentru IJPF Mehedinţi
» Accidente în lanţ pe drumurile vâlcene
» Cu iaurtul sub fustă în supermarket
» Bătut în parcare
» Minori spărgători de maşini, prinşi în flagrant
» Rom arestat pentru trafic de droguri
» Impact cu nouă răniţi
» Scurte ştiri
» Spitalul neputinţei

Dolj

» Marinar înecat în Dunăre
» Dascălii fug de la catedră

Gorj

» A vrut să-şi dea foc în bar
» „Marea Debarasare“, în Gorj
» Sohodol Climb, festival de escaladă
» Un bolnav psihic şi-a ucis bunica în bătaie

Sport

» Scurte ştiri
» Amatorii olteni aşteaptă prima de la Naşu’
» Ivica Rimanic este realist
» Alonso, câştigător în Singapore
» Valentino Rossi, campion mondial
» Nemulţumiţi de joc, bucuroşi de puncte
» Suporterii s-au decis greu
» În Trivale, brânza e pe bani
» Keşeru şi colegii săi, contestaţi de suporteri
» NEC Nijmegen a remizat acasă
» Wolfsburg, învinsă
» Germanii vor arbitra meciul CFR – Chelsea
» Bayern dă piept cu Lyon
» Mourinho ar fi vrut un egal
» Chivu a făcut cadouri Milanului
» Adi Mutu nu-i aşteaptă cu flori pe stelişti

Opinii

» Geoană grandshow
» Gazdele, în impas

Top