28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăOpiniiDe la hoţi... la iubitori

De la hoţi… la iubitori

Stăteam luni dimineaţă şi citeam presa on line în căutarea cronicilor şi declaraţiilor ce urmaseră meciului Universităţii Craiova cu vecinii de suferinţă, cei de la Pandurii Târgu Jiu. Despre întâlnirea propriu-zisă mare lucru nu e de spus, aceasta fiind una dintre cele mai urâte partide la care am asistat vreodată. Joc slab, vânt mult, grămezi de jucători dezordonate, faulturi multe, atmosferă de weekend cu tribune apatice şi un teren extrem de mic pentru 22 de jucători. Un meci dezastru, în concluzie, în care Universitatea nu a arătat ardoarea din etapa trecută şi nici o viziune precisă în joc, doar norocul făcând să ieşim învingători noi şi nu gorjenii.
Declaraţiile de după meci sunt iarăşi uşor nocive pentru disputa cu Urziceni, deoarece, dacă avem impresia că în faţa trupei lui Dan Petrescu ne aşteaptă o partidă uşoară, atunci o să ne trezim că adăugăm încă o înfrângere în tabelul meciurilor din deplasare.
Altă confruntare mi-a atras atenţia. Duminică seară s-a disputat Steaua – CFR Cluj, iar relatările din presa bucureşteană sunt stupefiante. Aminteam în articolul trecut de reacţiile Capitalei în legătură cu furturile din arbitraje. Când Bucureştiul este dezavantajat, toată lumea se scandalizează şi afirmă că nu se poate aşa ceva! Însă, atunci când Steaua, Dinamo, Rapid sunt ajutate, reacţiile vin normal, iar explicaţiile privesc alte meciuri în care adversarii fuseseră avantajaţi.
Pentru jaful din Ghencea nimeni nu o să păţească nimic. Becali s-a proclamat câştigător şi l-a catalogat pe Tudor drept „cel mai mare arbitru român“, iar viaţa merge mai departe. Ba, mai mult, în prezent se pare că media din Capitală jubilează, sub pretextul relansării campionatului. Dacă la meciul ardelenilor cu noi pe site-urile GSP sau Prosport găseai poze mari cu arbitrii meciului, care „păreau fericiţi“ de rezultatul final, la partida cu oştenii lui Gigi, fazele litigioase reclamate de clujeni sunt foarte mici şi neclare, ca nu cumva cineva să vadă penaltiurile cerute de trupa din Gruia. Tratament egal sau, dacă eşti „mitic“, ai voie să beneficiezi de toate armele pentru a triumfa? În cazul în care CFR Cluj ar pierde titlul, ipotetic vorbind, provincia o să sufere un şoc imens. Dacă nici atunci când sunt investiţi o grămadă de bani şi sunt aduşi jucători foarte buni nu reuşeşti să învingi şi eşti pus la punct de „cavalerii în negru“, rezultă că nu are rost să lupţi şi că, orice ai face, vei fi pus la locul tău de manevrele şi butoanele din Bucureşti.
Tot la capitolul ştiri din presă, am observat că Toni „Solomall“, primarul-arhitect al Craiovei, a găsit o folosinţă şi pentru spaţiul de pe baza sportivă „Constructorul“. După stadionul „Tineretului“, vizat ca mall, Şcoala „Gică Popescu“, adăugată în rândul noilor cartiere ale urbei, şi parcul din Lunca Jiului o să fie o mare afacere imobiliară, de care o să beneficieze probabil oamenii ce or să-l menţină pe Toni în funcţie şi în mandatul următor. Urmează stadionul „Electro“?
E scandalos cum, deşi unii se chinuiesc să modernizeze „Oblemenco“ sau să refacă „Extensiv Parc“, alţii îşi permit să vândă şi să dărâme după bunul plac, dar pe urmă să se proclame iubitori ai sportului craiovean. Probabil, dacă ar fi pus mâna şi pe stadionul din Parcul „Romanescu“, Solomon şi compania ar fi făcut o „Leamna 2“ de îţi stătea mintea în loc.
A, da, trebuie menţionat că toate lucrurile ce se petrec în jurul nostru sunt pentru binele locuitorilor Craiovei şi nu al baronilor locali, implicaţi în ajutorarea sportului din Bănie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII