16.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăOpiniiEmoţii pentru olteni

Emoţii pentru olteni

Pentru cele două echipe oltene, Universitatea şi Pandurii, ultima etapă a turului a însemnat revenirea la emoţiile retrogradării, mai ales pentru echipa lui Condescu şi Neagoe, ajunsă pe un loc retrogradabil. Sper să fie doar până duminica viitoare.
Ceahlăul – Universitatea 1-0. Craiova trebuia să câştige acest meci, dar calculul de acasă nu s-a potrivit cu cel din târgul lui „Pinalti“. Oltenii au avut destule ocazii din care ar fi trebuit să înscrie şi astfel ar fi putut repeta istoria din ultimul meci al Universităţii la Piatra Neamţ, dar lipsa de experienţă s-a văzut iarăşi la tinerii jucători ai lui Napoli. Craiova a dominat partida, a abordat-o cu ambiţie şi curaj, oltenii au avut multe oportunităţi de a marca, dar Costea (două-trei ocazii), Tănasă şi Baird au fost „repetenţi“ la finalizare. Ştiinţa a ajuns la Piatra Neamţ cu bastonul de câştigător din returul campionatului trecut, dar nu a jucat pragmatic ca atunci. Eroarea defensivei oltene din minutul 63 este impardonabilă, ca să zic aşa, în termeni ziaristici. Căpitanul Dorel Stoica l-a lăsat liber în faţa porţii pe sârbul Rusmir, iar acesta a preluat mingea pe piept şi, din interiorul careului, l-a executat fără probleme pe Bornescu!
Pandurii – Gloria Bistriţa 1-3. În ultimele două etape, „pandurii“ lui Neagoe au avut evoluţii diametral opuse. După meciul bun din runda trecută, 1-1 cu Dacia Mioveni, în deplasare, Pandurii Târgu Jiu a dezamăgit în partida de vineri, cu Gloria Bistriţa. Parcă ar fi fost altă echipă! Nu îmi dau seama ce s-a putut petrece între aceste două întâlniri, iar răspunsul la această dilemă trebuie să-l dea Condescu şi Neagoe, plus unii jucători. Din păcate, echipa lor este pe locul 15…
Unirea Urziceni – Dacia Mioveni 0-2. Deşi ar părea o surpriză, acest rezultat nu îi surprinde pe cei care îl cunosc pe Cîrţu, un antrenor cu experienţă, cu principii şi cu rezultate. Sorin, dacă i se dă mână liberă, ştie să aducă o echipă în formă, iar rezultatul vine de la sine, aşa cum s-a întâmplat şi în meciul de sâmbătă, de la Urziceni.  
În celelalte întâlniri ale etapei, ar fi de comentat egalul de la Buzău, Gloria- Steaua 1-1. A fost un meci care nu anunţa nici o furtună, dar care s-a transformat, într-un fel, într-un dezastru pentru ambele formaţii. Opinia mea: atât Gloria, cât şi Steaua se pare că nu ştiu să joace meciuri „amicale“!
Alte observaţii despre ultima etapă a turului: era de aşteptat ca Dinamo să câştige în faţa echipei UTA Arad (3-1), au fost interesante duelurile de la Iaşi (Poli -Oţelul 2-2) şi Constanţa (Farul – Poli Timişoara 1-1). În meciul Rapid – FC Vaslui 2-1, la scorul de 1-1, zic că oaspeţilor li s-a refuzat un penalti. S-ar putea considera un fel de viciere de rezultat. Închei cu ultimul meci al etapei, CFR Cluj – „U“ Cluj 2-0. Ambiţia „studenţilor“ nu a putut surprinde liderul turului, echipa lui Trică fiind categoric mai bună.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS