5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiUltima sută de metri către succes

Ultima sută de metri către succes

A mai rămas mai puţin de o lună până la startul noului campionat, unul care se anunţă mai disputat ca niciodată, unul care se prevesteşte a fi, poate, cel mai tare sezon din istoria fotbalistică a României. Mizele sunt mari, două locuri de Liga Campionilor, dintre care unul direct în grupe, patru locuri de Cupa UEFA, plus două locuri în „neinteresanta“ cupă Intertoto. Patronii se pare că aruncă totul în joc, sumele vehiculate fiind ameţitoare, însă la fel  sunt şi cele rezultate dintr-o viitoare reuşită, aşa că, la un moment dat, merită să rişti şi să ieşi câştigător.
La nivel de cluburi, se conturează ultimele mutări, se pregătesc ultimele antrenamente, se joacă de zor amicale, se aduc diverşi jucători şi se vând alţii, pentru a asigura o valoare a lotului cât mai ridicată, astfel încât echipa să aibă succes.
La ce ne putem aştepta de la campionatul viitor? Ce ne mai rezervă Mitică Dragomir şi Mircea Sandu? Ce echipe vor mai fi salvate la final de an, pentru a nu strica prietenii „preistorice“ şi pentru a menţine nivelul Ligii I cât mai ridicat?
Ce palmaresuri vor mai fi mutate de la un patron la altul, după modelul jafului de la Poli Timişoara, ce echipe vor mai fi favorizate pe la comisiile de disciplină din cauza afilierii la Ministerul de Interne, ce arbitri vom mai vedea susţinându-şi corectitudinea într-o mocirlă de vinovăţie? Ce şanse are Universitatea Craiova, într-un campionat în care relaţiile şi „atenţiile“ primează? Întrebări care îşi aşteaptă răspunsul.
Deocamdată, rămâne să ne bucurăm de faptul că începem al doilea sezon după revenirea din divizia B, în care am fost trimişi de „mult prea vrednicul“ Dinel, om crescut după modelul ex-sovietic, în care au fost educaţi Mitică, Boc, Sandu şi alţi acoliţi ai Bucureştiului. Al doilea sezon, în care să sperăm că va dispărea tracul şi va apărea experienţa, şi jucătorii vor încerca să lupte atât pentru îndeplinirea obiectivului, cât şi pentru a-şi creşte valoarea şi a ajunge în naţionala lui Piţurcă.
Prima etapă ne este favorabilă pentru un start pozitiv, Farul Constanţa fiind o echipă în reconstrucţie, care s-a zbătut anul trecut pentru a se salva de la retrogradare şi care nu ar putea, în mod normal, să ne încurce, dar, având în vedere că mingea este rotundă şi că se poate întâmpla şi altceva, putem să adăugăm un „Doamne fereşte!“ şi un „Doamne ajută!“ pentru victorie.
Optimismul este ridicat, unii mergând şi pe varianta poziţionării între primele trei din campionat, însă poate mai bune ar fi o oarecare modestie şi un mai mare echilibru în declaraţii şi în manifestări, deoarece tot cam aşa am început şi sezonul trecut şi am ajuns, până la numirea lui Fane Stoica, la declaraţii de război şi la scandaluri marca „Bănie“.
Deşi asistăm la cea mai caldă şi mai secetoasă vară din istorie, suporterii fiind toropiţi de arşiţă, aceştia de abia aşteaptă startul meciurilor încinse ce se anunţă în sezonul acesta din Liga I.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII