25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăOpiniiBerna 2005 si eroarea FRF

Berna 2005 si eroarea FRF

In mod traditional, sfârsitul de an inseamna, printre altele, si bilanturi. Craiova a fost un pol al fotbalului românesc, iar aceasta afirmatie nu este nevoie s-o argumentez sau s-o exemplific acum. In afara de faptul ca Universitatea a fost prima echipa de club din România care s-a calificat in doua editii succesive in „primavara“ Cupelor Europene, 1982 si 1983, Craiova a fost unicul oras din provincie care a avut doua formatii de fotbal in Cupele Europene intr-o editie. Reamintim, Electroputere si Universitatea s-au calificat in Cupa UEFA, editia 1992/1993, ca urmare a clasarii pe locurile trei (Electro), respectiv patru (Universitatea) in campionatul ’91/’92.


Bilant 2005? In ultimul anuar al FRF, volumul 9 (2000 – 2005), sezonul 2004/2005 este astfel subintitulat de federalii de la Bucuresti: „Dupa 41 de ani, steagul Universitatii Craiova a fost coborât in berna“. Cei care au redactat anuarul au oferit si o explicatie a acestui regres: „Mai multi factori nocivi au concurat la acest insucces de anvergura, incepând cu o conducere incompetenta si incheindu-se cu o atitudine permanent ostila a propriilor suporteri“. Din punctul meu de vedere, aceasta afirmatie cuprinde un adevar oarecum pe jumatate, adica nu sunt de acord ca retrogradarea s-ar datora si asa-zisei atitudini a publicului de pe „Ion Oblemenco“. N-ar fi trebuit sa se intâmple anumite evenimente pe fostul „Central“, cum ar fi intrarea unui suporter avid de publicitate pe terenul de joc, unele incidente in tribune, dar publicul nu poate fi facut partas la aceasta coborâre in berna a steagului Stiintei!


Multe voci pretind ca acest „moment zero“ ar prinde bine Craiovei, ca si alte echipe mari au trecut prin „purgatoriul“ ligii secunde s.a.m.d. Ma abtin, dar cred ca aceia care au scris istoria perioadelor „campioanei unei mari iubiri“ si „Craiovei Maxima“ nu agreeaza aceasta dezonoare a palmaresului Universitatii.


Electroputere? Nu mai exista! Constructorul? Idem!… Ne amagim acum cu Armata Craiova, prin Divizia C, club care asteapta o infuzie financiara. Altfel, ar fi posibil ca in 2006 sa avem o singura echipa reprezentativa in Craiova, Universitatea. Si care inca mai are de luptat cu Râmnicu Vâlcea, Urziceniul pentru a reveni in Divizia A…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU