19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiMars oltenesc spre Divizia A

Mars oltenesc spre Divizia A

S-a incheiat turul in liga secunda, iar pe primul loc in cele trei serii sunt trei foste divizionare A: Ceahlaul Piatra Neamt (B1), Universitatea Craiova (B2) si Gaz Metan Medias (B3). Dupa 15 saptamâni in… balon, Universitatea a terminat triumfatoare prima parte a campionatului, cea mai grea, iar acum deja se gândeste la strategiile returului. Meciul de vineri seara, 1-0 cu Dinamo II, destul de anost pe alocuri, a fost si un exercitiu de orientare londoneza, cu un invingator irakian (Jaber, autorul golului victoriei).


Oltenii au inceput aventura in Divizia B prin a fi criticati inainte de a debuta in campionat, dar ei si-au vazut destul de linistiti de treaba, ramânând invulnerabili (si) la pamfletele din mass-media. Stinga si „pustii“ lui trebuie felicitati nu numai pentru pozitia de lideri in B2, cât si pentru aceasta rezistenta la unele critici (totusi, constructive) din afara terenului de joc.


Pariul infocatului patron al Universitatii nu s-a adeverit („Nici o infrângere!“), dar acum conteaza clasamentul si perspectiva reala de a reveni in Divizia A, acolo unde-i este locul echipei noastre fanion. Campionatul nu s-a terminat, iar oficialii olteni sunt constienti de dificultatea returului, motiv pentru care deja au demarat actiunea de aducere a unor noi fotbalisti in Banie. Chiar suntem amenintati ca, in retur, vom vedea, intr-un fel, alta Universitatea! Frumoasa este speranta…


Altfel, in B2 mai trebuie remarcat faptul ca echipele oltene reprezinta surpriza placuta a acestei serii. CSM Râmnicu Vâlcea, nou-promovata, este in coasta liderului, cu mari sanse de a promova din pozitia a doua (are cel mai bun punctaj dintre cele trei formatii de pe locul doi din cele trei serii de B). Echipele conduse de fostii mari fotbalisti ai „Craiovei Maxima“ Silviu Lung (Minerul Motru) si Nae Ungureanu (FC Caracal) sunt pe locurile sapte, respectiv opt, iar team-ul lui Fane Nanu, Poiana Câmpina, a urcat pe sase. Cu alte cuvinte, vor avea o iarna linistita.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS