28.2 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024

Spre A!

Pentru Universitatea Craiova, daca repromovare nu e, nimic nu e…


Aceasta „porunca“ – spre A cu toate fortele! – nu este ilogica, tine de dorinta intregii suflari din aceasta zona a tarii, si nu numai, si este obligatorie pentru istoria acestei echipe-fanion. Dupa un joc la rezultat, asa cum s-a intimplat simbata, la Motru, Stiinta a obtinut cea de-a saptea victorie consecutiva si ramine acolo sus, „number one“ in B2. Iar in Cupa României are sanse de a accede in fazele superioare.


Fara sa-i treaca prin cap ca va scrie istorie si ca antrenor, Ovidiu Stinga si-a pastrat calmul proverbial si si-a vazut de treaba, ignorind toate acuzatiile. Nu vrem acum sa-l strivim pe Stinga cu laudele, ci doar sa consemnam realitatea dupa sapte etape: Stiinta n-a pierdut nici un punct, iar jocul „copiilor“ incepe sa se lege. Insa, oricite merite i-am atribui lui Stinga, trebuie sa admitem ca el nu putea face minuni in doar citeva saptamini decit ajutat. Jucatorii si suporterii i-au fost aproape. Stinga a cistigat simpatia elevilor (coechipierilor), chiar daca unii sint nemultumiti ca nu sint titulari, tocmai prin stilul destul de sobru, dar deschis, de a se purta cu jucatorii si cu cei din jurul echipei. Oltenii, exigenti din cale afara, au acum rabdare si inteleg ca momentul reconstructiei se poate face in liniste si in timp.


Universitatea va avea continuitate atita timp cit jucatorii vor asculta de un profesionist, scolit in Spania si Olanda, si se vor lupta sa devina si ei profesionisti. In caz contrar, cine stie…


Momentul zero de asta-vara, chiar daca nu ne-a convenit, s-ar parea ca va aduce o noua Universitatea in peisajul fotbalistic românesc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS