13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiDesteptii culeg roadele!

Desteptii culeg roadele!

Ca de obicei, echipele din Banie se confrunta cu unele probleme de finantare, iar situatia de la clubul fanion, Universitatea, este iarasi destul de confuza. Dinel Staicu, misterios si abil „inginer financiar“, vrea sa paraseasca echipa, dar nu oricum, ci cu dezlegari in buzunar si cu alte drepturi financiare. Nu stim prea bine nici acum cit a platit Netoiu lui Ilinca (in 2000) pentru a prelua, in contul unor datorii, Universitatea si nici cit a achitat Staicu lui Netoiu (in 2002) pentru a deveni patronul oltenilor. Cine si, mai ales, cum face jocurile in Banie? Este clar ca in anturajul echipei, in ultimii sase – sapte ani, au aparut investitori inclinati spre combinatii paguboase pentru club, dar cistigatoare pentru conturile lor. Cam asa se incearca si acum, o „inginerie“ pe ultima suta de metri, Universitatea fiind, cum repet de citeva luni, o minge de ping-pong intre doi parteneri de afaceri, Staicu si Mititelu.

Vorbind despre Universitatea, un fost mare fotbalist al „Craiovei Maxima“, Nae Tilihoi, a facut, inca de acum un an, o declaratie care spune aproape totul si pe intelesul tuturor: „Niste prosti au luptat pina la sacrificiu ca sa duca Universitatea Craiova in Europa, iar alti destepti, dupa ani, culeg roade! De fapt, multi au venit la Universitatea dupa firma, asta-i adevarul… Si sa-si salveze fundul de la matrapazlicurile care le-au facut in afara fotbalului, chiar politic!“.

Luna aceasta este una capitala pentru viitorul clubului Universitatea, iar in acest moment unica solutie viabila pare a fi cea cu implicarea financiara a Consiliului Local ca actionar majoritar. Cu sau fara referendum, cu sau fara sugestia lui Adrian Nastase, actualii diriguitori ai primariei din Banie au obligatia morala sa salveze Stiinta, asa cum au promis in campania electorala… Consilierul Rodion Camataru, fosta „Gheata de Aur“ a Europei fotbalistice, ar putea sa „predea“ citeva lectii colegilor consilieri craioveni despre istoria stralucita a „Craiovei Maxima“, dar si despre ceea ce a insemnat, in ultimii ani, pierderea identitatii Universitatii…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS