17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiSi daca umple Gica stadionul cu turci?

Si daca umple Gica stadionul cu turci?

Asa este, nici un oltean nu l-a felicitat pe Gica Popescu atunci cind, in criza de oferte, „Baciul“ a ales sa semneze cu Dinamo. Pe de alta parte, lumea si-a dat repede seama ca Gica a fost la vremea respectiva subiectul unei manipulari ordinare, actiune care a fost dusa la bun sfirsit si cu sprijinul discret al sefilor Universitatii, speriati ca o eventuala revenire a „Baciului“ in Banie i-ar fi pus in umbra.

Curios, desi Gica Popescu s-a apucat recent de o alta meserie, cea de impresar, frumoasa si banoasa in acelasi timp, fostul capitan al Universitatii Craiova de la sfirsitul anilor ’80 s-a trezit atras cu forta in alt scandal.

Atacul a inceput parsiv. Ocupat pina peste cap cu problemele de la firma de impresariat pe care o patroneaza impreuna cu Victor Becali, Gica a fost intrebat daca nu l-ar tenta un meci de retragere pe „Ion Oblemenco“. Afirmind in repetate rinduri ca sufletul sau a ramas la Craiova, in amintirea vremurilor cind intre olteni si echipa lor de suflet exista o relatie de respect reciproc, Popescu nu a negat ca, daca ar fi sa devina vreodata protagonistul unei festivitati de retragere, acest lucru nu s-ar putea petrece decit pe „Ion Oblemenco“. Neavind nici un interes sa forteze discutiile, pentru a nu da nastere la interpretari rautacioase, „Baciul“ a lasat toata problema la latitudinea celor din Banie, constient ca n-au intrat zilele in sac.

Culmea, desi Gica Popescu nu a impus nimic nimanui si nici n-a venit cu ideea unei festivitati de retragere imediate, o parte a suporterilor alb-albastri a sarit ca la comanda si l-a anuntat pe „Baci“ ca are mari sanse sa devina un mare sarbatorit cu… stadionul gol.

Cei care tin cu tot dinadinsul sa nu-l onoreze pe Popescu cu prezenta la o eventuala festivitate de retragere – si este dreptul lor sa fie sau sa faca pe suparatii! – ar avea insa doua mari probleme.

In primul rind, cei care il boicoteaza sistematic pe „Baci“ formeaza o parte a galeriei, poate cea mai importanta, dar care nu are cum sa adune mai mult de o mie de fanatici ai „alb-albastrilor“. Chiar daca am exagera si am zice ca sint nu o mie, ci cinci mii de microbisti craioveni „anti-Gica Popescu“, pariem ca s-ar gasi lejer alti 30.000 de olteni, mai ales dintre cei care au trait pe viu perioada cind „Baciul“ le incalzea sufletele la Universitatea, care ar umple pina la refuz tribunele de pe „Ion Oblemenco“.

Mai mult, daca prin absurd n-ar aparea nici un oltean pe fostul „Central“, „Baciul“ singur ar fi in stare sa umple de vreo trei ori stadionul cu turcii de la Galatasaray, niste tipi care devin fanatici cind vine vorba de Gica Hagi sau de Gica Popescu si care ar strabate imediat mii de kilometri in caz ca idolii lor ar avea nevoie de ei.

Dar, haideti sa fim seriosi! N-au oltenii nevoie de turci daca s-ar pune problema sa-l cinsteasca asa cum se cuvine pe marele Gica Popescu… Punem pariu?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS