12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăOpiniiMai mult pariu decit decizie inteleapta

Mai mult pariu decit decizie inteleapta

Cu doua luni in urma anuntam, in premiera, ca un italian cu nume de oras, Nicolo Napoli, a batut deja palma cu conducerea Universitatii si ca va fi instalat din iarna in fruntea conducerii tehnice a „alb-albastrilor“.

Doar pentru ca informatia a avut „neobrazarea“ sa apara la noi, in ziarul care nu-i place lui Staicu, sefii clubului au facut ca toti dracii si au mintit, afirmind ca Gazeta de Sud scrie despre cai verzi pe pereti. Ca sa fie ridicoli pina la capat, aceiasi sefi au dezmintit apoi cu minie proletara o alta stire lansata in premiera de GdS, cum ca un alt necunoscut, Doru Isac, va fi cooptat in conducerea tehnica a Universitatii. Deci, pentru noi nu a fost nici o surpriza ca dupa negocierile cu Badea, Rednic si Dumitriu, noul antrenor al Universitatii a aterizat cu avionul, venind din Italia. Era acelasi Nicolo Napoli despre care noi am scris…

In fotbalul italian, cind zici Napoli, toata lumea se gindeste la fantastica echipa a anilor ’80 si ’90 din orasul de la poalele Vezuviului si imediat se face legatura cu inegalabilul Diego Maradona. De Napoli al nostru, chiar daca a jucat intr-o perioada la Juventus, nimeni nu prea isi mai aminteste. Mai mult, de antrenorul Napoli n-au auzit decit cei pe care ii intereseaza fotbalul de nivel inferior, fiindca sint semnale ca Nicolo a activat la una dintre echipele de sperante ale clubului Genoa.

Nu cred ca scoala de la Coverciano, pe care a absolvit-o Napoli, transforma in antrenor de top pe oricine ii calca pragul, asa cum nici o facultate nu transforma prostii in destepti. Cei care s-au aflat in elita absolventilor de la Coverciano profeseaza acum la echipele de top din Europa, pe cind restul, umplutura ca sa zicem asa, nu se faleste decit cu diploma obtinuta de la celebra scoala.

Nu sint impotriva antrenorilor straini la Universitatea. Dimpotriva, am considerat ca nu este o idee rea aducerea unui „stranier“ cu nume pe banca tehnica a oltenilor. Din pacate, Nicolo Napoli este „stranier“, dar nu are nume. Practic, aducindu-l pe Napoli, Universitatea face un experiment de parca sintem blestemati sa testam in permanenta in timp ce altii scot deja produse finite, adica rezultate.

Mai exista totusi o mica speranta. Aceea ca Nicolo sa aiba calitati de antrenor de top, dar sa nu i se fi oferit pina acum o sansa reala. Seamana, sa fim cinstiti, cu un joc la ruleta, dar daca asa au crezut sefii Universitatii ca este mai bine pentru viitorul echipei, sa speram ca, printr-o minune, le va iesi si numarul pe care au mizat.

P.S. Chiar daca ma repet, o mai spun o data: s-ar putea sa avem o sansa, chiar daca Nicolo Napoli nu a mai antrenat practic pe nimeni. Ma gindesc ca totusi un italian care a jucat la Juventus stie cum sa organizeze o echipa daca este serios si nu se uita mai mult prin tribune, dupa gagici, ca Zenga… In schimb, ma abtin sa comentez, deocamdata, alegerea clubului in ceea ce-l priveste pe Doru Isac, noul antrenor secund al Universitatii…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS