13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăOpiniiDeocamdata, sperante

Deocamdata, sperante

O infringere ramine infringere, chiar daca ea a fost inregistrata in fata Italiei. O Italie care, sa nu uitam, a evoluat fara un grup important de jucatori, Buffon, „Pippo“ Inzaghi, Vieri, Del Piero, Nesta, C. Zanetti, Fiore, Tacchinardi, Gattuso si Montella reprezentind aproape o intreaga echipa de titulari pe care Trapattoni a considerat ca nu avea rost sa o mai testeze intr-un amical.

La absentele de marca ale italienilor, nici nu mai conteaza ca de la noi a lipsit Cristi Chivu…

Asa este, n-am jucat rau la Ancona, am avut posesie superioara adversarilor, dar, in timp ce ei au amenintat permanent poarta bravului Lobont, noi i-am „ajutat“ pe Toldo si Abbiati sa inghete de frig. Si asta cu toate ca l-am avut in avanposturi pe Mutu, atacantul cu care zicem ca-i speriem pe toti…

Comparat deseori cu Hagi, Mutu a demonstrat ca poate fi lider de echipa, dar ca Romania are, la ora actuala, mare nevoie si de… un Hagi! Nu de alta, dar Mutu este jucator de finalizare si, evident, nu-si poate da singur si pase de la mijlocul terenului. Apoi, pe vremea lui Hagi, Romania avea si golgheteri redutabili, Raducioiu, V. Moldovan si Ionel Ganea indeplinind rind pe rind cu succes sarcinile de „puncheuri“. Acum, cum spuneam, Mutu poate marca de oriunde, dar Romania nu are la mijloc un om capabil sa puna in valoare calitatile golgheterului de la Chelsea.

Poate ca de aici ar trebui sa inceapa de fapt reconstructia, desi e complicat ca Iordanescu sa gaseasca repede un fotbalist tinar, valoros si cu apucaturi de veritabil coordonator.

In rest, toata lumea a fericita ca un grup important de jucatori abia iesiti din juniorat lasa impresia ca in scurt timp pot forma o echipa nationala redutabila. Au fost laudati Mitea, Marica, Bratu, Cl. Raducanu, Plesan, iar Tamas, Maftei, Rada si D. Niculae isi asteapta si ei rindul.

Problema este ca, nu cu multi ani in urma, un alt grup – Papura, Lincar, Catalin Munteanu, D. Serban, Tararache, Rosu, R. Niculescu, chiar Marius Niculae si Alin Stoica – promitea chiar mai mult decit actualele sperante si, pina la urma, echipa nationala a „ratat“ cea mai mare parte din lotul respectiv.

Asa ca sa nu ne grabim nici acum. Pina sa ajunga fotbalisti cu adevarat importanti pentru selectionata Romaniei, Mitea, Marica, Bratu si ceilalti mai au multe de demonstrat. Deocamdata, iata, plingem cind raminem fara Chivu sau fara Mutu, semn ca avem doar doi jucatori de mare valoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS