15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024

La loc comanda!

Cum inca o surpriza neplacuta era tot ce-i mai lipsea Universitatii, s-au luat toate masurile necesare pentru meciul de simbata seara si, finalmente, baietii lui Badea s-au impus fara prea mari probleme in fata Ceahlaului.

Este de laudat atitudinea in joc a alb-albastrilor, fotbalistii Universitatii avind multe momente foarte bune, desi se „zbenguiau“ nu pe gazon, ci pe mocirla. Din pacate, pe stadion vin din ce in ce mai putini spectatori, si asta da de gindit. Simbata, tribunele au fost golase, un peisaj neobisnuit pe „Ion Oblemenco“, si ar fi nedrept sa dam vina pe frig sau pe nocturna…

Victoria inregistrata de Universitatea va linisti pe moment apele tulburi de la club, chestie pe care o banuiam inca de vineri, ziua in care conducerea ori a demisionat, ori a amenintat ca demisioneaza.

Totusi, ca sa respectam adevarul, presedintele demisionar Adrian Mititelu a anuntat inainte de a incepe meciul cu Ceahlaul ca s-a razgindit si ca a fost convins de Dinel Staicu sa ramina in fruntea clubului.

Cum spuneam, gestul de simbata al presedintelui nu a fost o surpriza. Sesizaseram inca de vineri, dupa celebra conferinta sustinuta de Dinel pe niste mormane de gunoaie, ca evenimentele din acea zi trebuie tratate cu rezerve, Staicu neparind incintat sa-l scape din mina pe Mititelu chiar asa de usor. Nu de alta, dar era practic imposibil ca patronul sa gaseasca imediat un alt personaj dispus sa se angajeze la cheltuieli cu echipa si, in acelasi timp, sa beneficieze de o minima autonomie.

N-ar fi exclus ca replierea rapida pe pozitiile initiale a actualei administratii sa fi fost impusa si de curentul „pro Gica Popescu“, care incepuse sa se simta de vineri seara. Mai mult, prezent simbata dimineata pe „Extensiv-Parc“, „Baciul“ a lasat sa se inteleaga ca odata si odata va trebui sa ia serios in calcul si varianta revenirii sale la Universitatea. Mai mult ca sigur, pozitia imbratisata de Gica Popescu i-a creat destul disconfort lui Dinel Staicu, obligindu-l sa instaureze liniste imediata la club.

Din punctul nostru de vedere, Staicu si Mititelu nu sint de acuzat ca s-au contrazis dupa nici 24 de ore, indiferent de motivele care au condus la „pirueta“ aparent spectaculoasa de simbata. Dimpotriva, daca vor renunta sa caute pete in soare si sa inventeze dusmani acolo unde nu pot sa-si faca slugi, actualii sefi ai Universitatii au sanse mari sa devina credibili si sa lucreze astfel in liniste pentru binele imediat al Universitatii. Am scris „imediat“ pentru ca, mai ales in Banie, nimeni nu accepta planuri de reconstructie intinse pe sapte-opt ani. Evident, nici cei care fac asemenea strategii mult prea lungi nu le-ar „inghiti“ daca s-ar afla in alta postura… Corect?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS