16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiCopii otraviti cu ciuperci

Copii otraviti cu ciuperci

Patru copii doljeni, cu virste cuprinse intre doi si sase ani, au ajuns miercuri seara in camera de terapie intensiva a Clinicii de Pediatrie de la Spitalul de Urgenta din Craiova, dupa ce au mincat ciuperci.

Fratii Lavinia Catalina, de doi ani, si Marius Irinel Caldararu, de patru ani, din Bradesti, au fost internati alaturi de mama lor cu simptome tipice unei astfel de intoxicatii: greata, diaree, voma, dupa ce au mincat ciuperci aduse din padure de parintii lor. La scurt timp dupa ce pacientii au fost supusi tratamentului de dezintoxicare, in clinica au mai fost internati doi copii, din comuna Orodel. Mariana Rosu, de sase ani, si sora ei Cornelia Iuliana, de trei ani, prezentau, de asemenea, simptome de intoxicatie cu ciuperci.

„Le-am facut spalaturi gastrice pentru eliminarea toxinelor, apoi li s-au administrat perfuzii pentru reechilibrarea hidrica a organismului. Copiii au reactionat bine la tratament, analizele sint bune, insa, pentru orice eventualitate, vor mai ramine in reanimare, sub supraveghere medicala“, a spus dr. Adriana Moisa, medic specialist pediatru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS