22.3 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăOpiniiGorjul, laudat pentru ritmul emiterii titlurilor de proprietate

Gorjul, laudat pentru ritmul emiterii titlurilor de proprietate

Activitatea administratiei judetului Gorj a fost laudata ieri de premierul Adrian Nastase pentru ritmul in care se emit titlurile de proprietate, dupa ce in urma cu citeva saptamini, ministrul Octav Cosminca criticase aspru conducerea judetului pentru aceeasi problema.

In cadrul videoconferintei premierul a precizat ca exista judete printre care si Gorjul, unde in luna septembrie numarul titlurilor de proprietate emise pentru terenurile agricole si forestiere a crescut semnificativ. La sfirsitul lunii septembrie, in Gorj fusesera distribuite 70% din titlurile de proprietate, subprefectul Eugen Vilceanu apreciind ca pina la sfirsitul anului vor putea fi emise in procent de 90%.

17 localitati gorjene intimpina greutati in emiterea titlurilor de proprietate

In ciuda datelor optimiste emise de autoritati, exista localitati in Gorj unde eliberarea titlurilor de proprietate se face foarte greu. In 17 comune din judet au fost emise doar 10-20 % din titluri. Printre acestea se numara localitatile Plopsoru, Turceni si Sacelu, unde procentul inregistrat este de doar 10%. Subprefectul Eugen Vilceanu spune ca ritmul lent este cauzat de mostenirile lasate de primarii precedenti, precum si de faptul ca multi dintre proprietari au decedat sau au plecat peste hotare. Pentru indeplinirea normei de eliberare a titlurilor, conducerea Prefecturii Gorj cheama zilnic cite cinci primari din localitatile judetului pentru a le face instructajul. Fiecare primarie a primit sarcina ca pina la sfirsitul anului sa elibereze lunar 50 de titluri pentru fiecare specialist din cadrul institutiei, implicat in acest proces.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS