Acasă Magazin Rusia: Complex arhitectonic din lemn de dimensiunea unui oraş

Rusia: Complex arhitectonic din lemn de dimensiunea unui oraş

-

În apropiere de Sankt Petersburg a fost construit, în ultimele trei secole, un complex arhitectonic aparte de stilurile tradiţionale din Rusia. Toate clădirile, inclusiv o impunătoare catedrală, au fost realizate din lemn.
Catedrala aparţine Bisericii Mijlocirii, numită aşa pentru că adepţii ei cred că datoria lor principală este să se roage pentru semeni, mijlocind astfel între ei şi Dumnezeu. Lăcaşul de cult este replica fidelă a bisericii construite în 1708. A fost realizată în patru ani, între 2004 şi 2008, pe un teren de 589 de hectare, cunoscut în trecut ca moşia Bogoslovka, azi parcul etnologic Bogoslovka. A fost folosită o tehnică specială, pe care o deţineau ruşii cunoscuţi ca oamenii Nordului.

Capela din curte
Capela din curte

Lăcaşul de cult are 25 de domuri înalte de 43 de metri. Biserica originală a fost considerată o capodoperă a artei, dar a fost lăsată să se degradeze în perioada comunistă. În cele din urmă, a ars aproape în totalitate. A fost reconstruită după planurile şi fotografiile care au supravieţuit timpului.

Autorităţile regionale au început să construiască un întreg oraş în jurul catedralei din care vor face parte replici ale unor construcţii din lemn din Rusia. Va include şi o şcoală unde nu vor învăţa copii, ci adulţi care vor să studieze meşteşugurile tradiţionale. Parcul etnologic Bogoslovka va deveni un adevărat muzeu în aer liber.

ȘTIRI VIDEO GdS

Se închide fabrica de confecţii Modexim. Şansele de redresare sunt minime

Aproape 300 de angajaţi ai uneia dintre cele mai mari fabrici de confecţii din Craiova sunt concediaţi colectiv. Decizia că fabrica se închide a fost anunţată angajaţilor în ultimul moment. Marţi s-au purtat negocieri pentru redresarea situaţiei şi pentru încercarea salvării fabricii. Conducerea fabricii susţine că majorarea repetată a salariului minim şi creşterea costurilor cu utilităţile au condus la declinul fabricii din domeniul confecţiilor.